huppilupp

såv knappt nånting i natt, de var segt för ja skulle upp klockan 7 och jobba.
byggde upp kåtorna på risnäset till lopme naestie, sen hängde jag upp massa samiska flaggor å dom inte allt för fina stolparna. så om det ärnån ni ska berömma för utsmyckningen av byn i helgen så är det jag (även henke för vi hade samma jobb)
sen har ja även skottat snö på kåtorna så dom inte ska blåsa bort om de blåser. messt för att inte nån galen tant ska springa runt och skrika att alla ska dö om dom går i närheten av dom.

btw så är jag uttråkad och imorrn ska jag på nåt möte med länstyrelsen på samegården. kan bli intressant men även sjukt tråkigt vilket jag tror att det blir..

på återseende

framtidsplaner

sitter hemma i mittådalen, har haft en lugn å tråkig helg, första gången på länge.
men jag har iallafall haft tid att fundera på framtiden. jag har kommit på några saker jag vill göra

ta körkort
resa

sen har jag några idér om jag ska plugga vidare, så för tillfället lutar det väldigt mycket mot socionom inriktning barn och ungdomar. verkar vara ett intressant jobb, fast jag antar man kommer få se mycket hemskt.
sen såp har jag även som plan att plugga bartender i mallorca nästa sommar. 3 veckor intensivkurs. det tror jag kan vara hemskt kul.
sen så har vi ju även renskötsel som ett högt prio, men först uppleva saker.
sen vill jag även bli pappa. kom fram till idag att jag troligtvis skulle bli en bra sådan. jag var nämligen lite som en passuupp på tyra när hon var här. ja de är väl nåra framtidsplaner

ALDRIG MER MATTE :D

äntligen har jag klarat matte B. fick godkännt nu på sista provet för typ en halvtimme sen. kändes som man flög när man gick från klassrummet. mer än 2.5 år har ja nu käpat på med matten å äntligan är de slut! nu ska jag aldrig mer röra en mattebok! fan vad lycklig jag känner mig! :D

men snart måste jag börja plugga igen. skriva projektplan och projektrapport, plugga samiska och skriva en naturkunskapsgrej. de känns tungt, men ja de måste göras. de suger.

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden

ungefär så känns det nu! å de är menat posetivt. ja från gabriellas sång. jag har börjat sett så som i himelen idag. kan vara därför. eller att vi spelade in en så som i himelen fast kort version igår:) hahaha

helgen

helgen har varit bra på alla sätt och vis. fredan blev en lång bussresa och jag hade tur då jag fick sällskap hela vägn från mora utav erika:) sen framme i östersund hade adam å ja planerat att bara ta de lugnt men ack nej de slutade med utgång på huset och senare efterfest med massvis av trevliga människor. kom i säng sent typ runt 5 halv 6.

lördan var en dag som spenderades framför tvn å dagen var allmänt slapp. sen mot 6 tiden på kvällen började vi peppa inför håkan med öl och sen taxi till folketshus. där tog vi en till öl å sen så började håkans spelning. de var 5 gången jag såg han och det var en till fin upplevelse med den mannen. efteråt så åkte vi tillbaka till adam å peppade för utgång. vi gick på g3 och jag fick nån cool vip biljett och behövde inte visa leg. de kändes coolt.
genast började jag låssas att petter( han som hade vipbiljetterna) var typ östersund maffiaboss och alla visste vem han vara, och jag var hans livvakt som var tvungen att skydda han. sen så tappadr ja bort både petter och adam och jag sprang runt därinne å ltade förbrilt. då kom jag på att jag såg ut att vara en ensam tönt, vilket jag inte ville va, så vart jag än stod posade jag så mycket de bara gick. fett pinsamt men jag kom på en pose som gjporde så jag såg ite smalare ut. men ja sen så träffade jag på adam å petter igen å då kändes livet lite bätttre, fast jag var lite sur. men ja vi stack hem och jag somnade direkt tror jag och sov som en liten pojke.

upp i morse och packade, sen till bussen och även idag fick jag sällskap utav erika. fett nice får jag lova.

nu måste jag plugga, ska göra en textanalys över eddie och jag vet inte hur man gör. de suger. hahaha

jag är nervös inför morgondagen också. känns som jag kommer flås levande:p

på återseende

håkan!

nu är de snart håkan. de blir fint. jag kommer inte känna mig ensam fast de är alla<3dag.
jag är pepp, fast ja kommer säkert glömma min biljett hos adam, inte bra!

igår hade ja också kul. de var en bra kväll. fast huset spelade kass musik, men ja träffade fint folk å sånt är alltid populärt hos mig!

på återseende å ha en fin hjärtdag!

ösd

nu är ja i östersund. de är fint. imorrn blir de håkan och jag bor hemma hos adam å pär. tror på en bra helg.

btw vill jocke min lärare flå mig levande för ja varit sjuk igår och idag(är fortfarande lite sjuk men är bra mkt bättre än förr) men de får jag ta imorrn då ja tänker ringa han. jag ser inte fram emot de kan jag lova...

men ja imorrn blire håkan. de blir bäst!

(¨_) <--- SNYGG SMILY

majorie åkte ut ur top model. de suger. hon var bäst, aldrig vinner mina favoriter och alltid blir ja lika besviken på tyra när dom åker ut. jaja sånt är livet.

nu har ja fått reda på vad jag har i läxa i samiska tills imorrn. ska pluigga de nu snart hade ja tänkt.

har även kommit underfund med att de suger att inte ha pengar på mobilen. jag skulle egentligen ha telemöte igår men kunde inte ringa nån å de blev alltså inget. inte idag heller å ja kan inte ens höra av mig till dom ja ska sitta i möte med då dom aldrig är online på varken facebook eller msn och ingen av dom har bilddagboken och ingen läser min blogg. och min styrelsemapp har försvunnit från same.net.

nu är ja kissnödig och ska kissa.

på återseende!

blabla..

jag är sugen på grape. men nej ja ska bojkotta! där med basta. en bra sak att göra. helst skulle jag vilja att alla bojkottade israel men antar att inte alla orkar.

nu ska ja äta ägg å kaffe å se på topmodel. de är fint + att ja bara har n mattelektion kvar sen slipper jag den skiten:)

jag borde plugga samiska men vet inte vad ja har i läxa. ska höra av mig till maddis sen.

BOJKOTT

har just upptäkt att jag inte kan köpa grape mer utav politiska skäl. de suger lite men vafan ja överlever.
 BOJKOTTA ISRAEL!

----;-@

dagen har varit halvdan. mest teater. alldeles för trött för att orka anstränga mig och hela tiden före lunch gick åt att jag å mackan diskuterade min monolog och hur jag kan göra den. men allt är bara segt med den och jag gillar den inte. får inte rätt känsla helt enkelt. jag ska typ hamna i trans. sen när de blev lunch berättad ingen de för mig å mackan så vi blev typ övergivna.

jag har även handlat upp mina sista pengar denna månad idag. jag har köpt 5 paket nudlar och ett paket tuggummi för 27.50 så nu är de att leva fattig ett tag.       
  dagens
hat: Assmust (grannens internet som loggar ut mig hela tiden, blev just utloggad nu tex)
       även hata TeliaGateway00-1F-9F-4C-77-6F vilen är anledningen till att ja loggas ut ur Assmust hela tiden.
       Fast det står att det är ett skyddat nätverk så tror den att ja ändå kan loggas in!
       Även min monolog i slutproduktionen får pris för dagens ha!
kärlek: hemsidan hamstermaj. alltid får den mig att skratta.

på återseende


doris

doris måst vara världens fulaste namn. iallafall topp 3
ja ska aldrig döpa mina barn till doris

förlåt till er som heter de, men de är vrklign inte fint!

fint

gårdagen sluitade bra ändå.

jag gicvk hem till lla där de blev lite melodifestivalen. fel bidrag gick å sånt och allmänt låg kvalitet och marie var bäst men sånt är livet. sen kom sophia å hon var lixom jag pepp på utgång.
vi tog bussen in till stan och skull testa harrys som vi visst var för unga för. så vi bstämmde oss för att dra på olearys, men ack så tråkigt de såg ut genom fönstret så vi vände på klacken å traskade till slitage! och de var fan värt att betala in sig för 80 kr för shit vad kul jag hade. dansade som fan på det nya fula dansgolvet. och jag kämpade med att få igenom mina låt önskningar. jag försökte med krunegård, håkan, kent och broder daniel, men dj var för sur och sa bara nej, och hur länge jag än tjatade på han så fick jag inte min vilja igenom.
visst var ja lite väl pinsam vid vissa fall och jag missade även bussen hem å fick alltså en fin nattlig promenad och slut på pengar i mobilen.

idag vaknade jag tio i nio å var pigg som än lärka. lagade frukost å såg på tv å mådde riktigt bra faktsikt. sen på eftermiddan blev de ung vänster möte å de var trevligt. vi är nästan som en familj som tillochmed käkar ihop xD

nu tänkte jag tipsa om en hemsida som verkligen är värt ett besök eller nåra mer:

http://hamstermaj.weebly.com/

nu blir de se fortsättningen på beck

pusshej


._.

kvällen kommer bli något av ett misslyckande. jag känner de på mig. de suger lite grann:p

misslyckad gårdagskväll

gårdagskvällen var ingen hit. inte alls.

kvällen började bra med middag hos fadderfamijen, där jag var tvungn att stressa firån så ja skulle hinna med att städa lägenheten då de skulle komma lite folk till mig. cilla å peppa var först på plats å vi snackade, drack och kollde på mtv i ca 1 och en helv timme tills resten av gängt kom. då var vi kvar här i en kvart typ sn var vi tvugna att sticka till lla å julia för dom inte har någon nyckel till porten.
där så började jag å ella stresse då tanken var att åka ner på krogen. jag skulle följa med mest för att ella skulle slippa åka själv, men hon var mest butter för att cilla inte följde, men jag blev pepp å efter vi klev av bussen ville inte ella gå nånstans å vi åkte bussen hem igen. jag hade inte så kul resten av kvällen så ja drack n till öl sen gick jag hem och åt mat och kollade på girls next dorr men då somnade jag och drömde en skum dröm.
det var jag, cilla och robat som var på nån sorts skolresa med massa folk från skolan och vi mördade 3 av dom. och gömde bort dom och ingen märkte nåt. sen så kom marika in i bilden och hjälpte oss att inte åka fast. de onstigast med drömmen var att de int ens var en mardröm, bara en vanig iten dröm och jag var inte ens skakis när jag vaknade.

idag har ja ingen aning om vad som händer, vet ni nå kul så hör gärna av er. annars blir de väl til att bara se på melodifestivalen och sova. inte alls så kul som en lördagskväll kan vara:p men förhoppningsvis blir den bättre än förra lördan!


på återseende


nationaldag!

nationaldag idag. de är fint. det blev upptaget på kulturhistorian å allt,men ja fegade ut och sjöng aldrig nationalsången, vilket var fegt gjort utav mig. dåligt! haha

har varit hos cilla efterskolan å diskuterat kvällen och hämtat mina filmer. de va trevlans

sen så kommer vi till det som gör mig upprörd, näst intill förbannad!

jag är väldigt intresserad av alpint och ser så många världscupstävlingar jag bara kan på tv. och nu är de så att det är vm på tv. såklart så hoppas man ju på dom svenska deltagarna. idag har de den andra tävlingen i vm för damerna. damernas superkombination. och så klart kan int anja stå kvar på benen. av två starter hitils har anja kört ut i bägge. både i dag och i tisdagens super g. och det fårmig att undra varför man ens ställer upp i ett vm. visst anja har inte varit i form på länge,men har gjort nåt bra resultat iår, och med den rutinen hon har som elitåkare ska man ändå unna stå på benen. eller hålla sig i banan. visst anja har en vana att åka ut, men jag hade trott mer på henne nu. just med den rutinen hon har och då ska man klara av det! visst frida hansdotter körde också ut i stortloppsdelen av superkombon, men frida är relativt ny, och har aldrig riktigt gjort ett riktigt toppresultat. så henne gör de inte så mycket om hon åkt ut. äh nu orkar ja inte bry mig mer och hoppas på en bättre alpindag på söndag då damernas strörtlopp avgörs!

Saemien eatneme saemide!


sälen

sälen idag var fantastiskt! första gången sden 9:an jag ens stod på ett par skidor, men idag gjorde jag de igen! de var så härligt att känna snön glida under en, nästan så att man flög litelite. hahaha
jag hade lånat full utrustning av ejvin, googles, byxor, jacka, handskar, skidor, pjexor och stavar. eftersom ejvin är en tuff grabb som gillar att hoppa å göra trippelflipbackfront360 så såg jag väldigt tuff ut. som ett hoppningsproffs som kund göra frontgrindeflipflopflatvolt i ett dubbelsvart hopp. men nej så fel ni hade. men jag åkte trolltjutet - en av kläppens svarta backar. fett coolt. just de måste nämna att ni kan från å med nu kalla mig puckelpisten, de är mitt kännetecken. jullans är svartapisten.

bussresan både dit å hem var trevlig. ditvägen var en kaskad av musik - allt från shlager till darin. hemresan var mer som robert gustafsson och sömn. mysigt

i falun igen gick jag och lämnade tillbax grejsen till ejvin och där blev jag kvar ett tag. blev bjuden på middag (köttfärssås med spagehtti och cream fraisch=en underbar kulinarisk upplevelse)
sen så såg vi horton. jag garvade så jag dog igen. jag måste skaffa en kattis som husdjur. älskar den/det/han/hon! "i min värld är alla ponnys och äter regnbågar och bajsar fjärilar" helt underbart!

imorgon är det samernas nationaldag! de ska firas. jag ska sjunga nationalsången på kulturhistorian (hoppas på högre betyg)

Saemien eatneme saemide!

")

jag har just ätit middag. nudlar och wokadgrönsaker med multum av cream fraische och thaisås. vill ha mer och mer men de tog slut, men likförbannat vill jag ha mer. mättnadskänslan lixom vägrar att infinna säg. funderar på en halvgrape till eftrett bara för dn sakens skull.

imorrn bär det av till sälen. de ska bli kul ska det. klockan 7 går bussen från skolan, och vi som åker är jag, julia, thessie, robat och wipp. jag ska låna ejvins grejs vilket kommer bli en syn tror jag. kommer se ut som jag är coolast å kan hoppa å göra trix och sånt tufft, men de kan ja inte, så ja funderar på att ljuga:p hahaha


btw har jag lärt mig säga massa saker på teckenspråk, har även sett n teckensspråksmusikvideo idag, de va en kul grej då som gorde musik på teckenspråk. hahah!

min näsa rinner, de känns som det är på modet, vem vet? jag kanske är übermordern för tillfället.


jag borde städa, kanske köpa mer choklad. de är jag sugen på.


241 på stan ikväll och jag är inte där! jag är en seriös skidåkare.
friluftsdag<3


på återseende!

less

nu är ja less på att plugga. har ingen ork till det. fast inte allt för långt kvar av samilskan nu, ja har bara tagiet en paus och kollar på Reine och Mimmi i fjälen. får massa flaschbacks från när jag var med på insplningen en dag, även till våra fina tamrenar vi hade på den tiden. (jo då ja har träffat både reine och mimmi, och jo de är min familjs renar som är med i filmen. även en av mina renar är med.)

inte nog med att ja har samiskaläxa, för de accepterar ja, så berättade Ella nyss att jag såklart har Naturkunskapsläxa tills imorgon, muntlig redovisning om vågkraft. orkar inte orkar inte! jag känner ett starkt behov av krisgodis och krisgrape! även liten gnutta kriscola kan ja tänka mig. GE MIG ETT KRISPAKET!

på fredag har jag nationaldag btw, jag ska finna den samiska nationalsången och sjunga den på kulturhistorian är min hemliga plan. nån som har den liggandes hemma?


fammah


teckenspråk

idag har ja haft min första teckenspråkslktion. den var väldigt kul och faktiskt givande också. jag kände mig bra helt enkelt. kan månaderna nu och alfabetet och så kan ja säga "jag vill ha öl nu" och "jag vill ha grogg nu". kan vara bra att kunna helt enkelt:p HAHA

efter teckenlektionen åkte ja hem och laddade för en spännande super G tävling med hela två medaljchanser från Jessica Lindell Vikarby och Anja Pärson. men nejdå. vad fan gör soporna i ett VM. Jessica åkte ur uselt å Anja gör de Anja kan bäst och åker ut. jag blev skitbesviken på dom faktiskt.
besviklsen gick även ut över min mattelektion jag hade eftråt. gick bara allmänt sent att räkna och hela tiden påminde Robin mig om dt stora nederlaget i VM.

sen hade ja panik för att åka hem då världens fetaste samiskaläxa väntar på mig, så ja åkte ett varv runt slätta med 701 lite. men nu är ja hemma och ska ta ett seriöst tag i den. ska börja knåpa ihop ett mail som ja ska maila till kära Maddis. Hoppas att ja får bra betyg, för då ska ja bjuda på fika hade ja tänkt. i min lägenhet alltså! hahaha

ikväll blir de top model och jag ska bli lite mer seriös i mitt bloggande! så de så! hahaha


på återseende

förlåt

förlåt så mycket för att jag har varit inaktviv den senast tiden, de ska jag ändra på nu.
en kortfattad redogörelse vad jag gjort sen sist:

renskiljning
VIP på en nattklubb i östersund
saminuorra styrelsemöte
feber
teaterrep
afroamerikansk konsert
phone me

de var väl kortfattat av dom sakerna ja gjort. orkar inte berätta allt om det men så är det.

ikväll blir de finmiddag med julia, kräftstjärtar, majonäs, ruccolasallad, fetaost på rostatbröd. sikken lyx vi unnar oss:)

på återseende


RSS 2.0