Planering dag 1

Blä, bara några timmar kvar tills jag ska till körskolan. Jag är ganska trött men är vaken med Ejvin som stresskriver ett religonsarbete. Han hittar på en egen religon och det är ganska underhållande att lyssna på fakitskt. Väldigt flummigt också.

Imorgon/idag ska jag inte bo hos familjen Renhuvud längre. Ska nämligen, som jag tidigare berättat bo i en stuga som körskolan har ordnat. Känns lite skumt eftersom jag inte kommer att bo själv, utan med andra misslyckade ungdomar utan körkort. Kan säkert bli bra och man kan säkert ge varandra lite plugghjälp, om jag nu kommer våga tillbringa tid där.

För morgondagen/dagen finns det inte så många mer planer. Hinner förhoppningsvis träffa nån, men inte säkert. Hoppas att Thessie iallafall är på att fika imorgon. Hon fyller nämligen år och jag vill bjuda na på fika som en födelsedagspresent. Snällt av mig tycker jag :)

Jag återkommer så småningom

back in Falun

Nu är jag tillbaka i Falun igen. Sitter hemma hos familjen Renhuvud och har det allmän mysigt. Jag och Marikamarris tryckte i oss en varsin pizza nyss å är nu proppmätta.

Imorgon börjar min körkorts utbildning och jag är närvös för allt. Mest att ja gint ehar några pengar så jag kan betala, men viktigast är att den viktigaste avgiften är betald iallafall. Aja, de löser sig, kul ska det bli iallafall :)

bussresa idag

Sitter hemma hos kära mor. Ska snart om ca 1 timms, hoppa på bussen mot Falun :)

Jag är fruktansvärt trött och har världens största packning med mig. Väskan väger ton och inte nog med det så har jag även ett stort renhorn med mig som Kajza ska köpa av mig.

Ikväll när jag kommer fram blir det att åka hem till fadderfamlijen och bara ta det lugnt och imorgon börjar min väg mot körkort. Så då gäller det för er att vara inne och kolla bloggen varje dag, om jag har tillgång till internet förstås, men de hoppas jag att jag kommer ha.

Nu ska jag försöka att lära mig hur man mobbebloggar igen. Kämpade med det igår, men det går som inte så bra för mig. Men sånt är livet. Återkommer förhoppningsvis från bussen. HAHA

Håret är klart :)

Yes, nu har jag söljt ut hårfärgen, och resultatet är rödare än förra gången, men känns fortfarande väldigt naturligt. HAHA.
Fick tyvärr ingen bra bild på de, men de kommer väl dyka upp nån dag framöver.  Vi får se hur det blir :)

hörs

Kväller

Nu är de lördagkväll, jag sitter hemma, alltså en vanlig lördagskväll.

Har packat, och är så gott som klar med det, bar alite småsaker att stoppa ner i väskan imorgon så.

Nu sitter jag med hårfärg i håret och ska dricka lite te. En fin lördagskväll alltså. Kommer tillbaka lite senare så får ni se färgen :)

KYSS

middag

Middagen hemma hos Lars-Gunnar och Wenche var verkligen toppen. Supergod mat och trevligt sällskap, alltså en perfekt början på kvällen.

Nu måste jag börja packa. Alltså måste jag vika kläder, och eftersom allt är nytvättat och ligger i en tvättkorg, blir det en del vikande. Sen så måste jag färga håret ikväll också. Så det blir väl resultat bild lite senare.

Sämst är att ikväll missar jag Robinson. Nämligen så att mina syskon kollar på lilla melodifestivalen, JIPPII! hahaha

Kläderna väntar
tjing

imorgon

Imorgon bär det av till Falun igen. Första gången sen midsommar faktiskt.´Ska blir riktigt kul att återse staden och vännerna :)

Ímorgon kommer jag bo hemma hos Maddis, Ejvin och Marika, alltså hos Fadderfamiljen Renhuvud. Sen på måndagen å tills fredag så har körskolan fxat boende åt mig. Ska bli spännande att se vart :p HAHA. Och sen resteradne tid så bor jag hemma hos Fadderfamiljen igen :)

I falun blir jag troligtvis till 21 december, och på den tiden har jag sjukt mycket som ska göras. Först och rämst körkortet. Sen så ska jag hinna träffa massvis med folk och handla julklappar.

Nä dom kommande veckorna kommer bli super :)

tvätt

inatt sov jag i 12 timmar. de var skönt. La mig kl 10, kollade på film till 20 i 11 och somnade, vaknade kl 11.20 idag :) Har redan duschat, och kastat in en maskibn i torktumlaren. Blir till at tbörja packa å sånt ikväll tror jag :)

Och imorrn sätter jag mig på bussen på en av dom tråkigaste bussresorna jag vet :p men på söndagar är dom okej, inget långt stopp nånstans då :) och imorgon kommer jag få sällskap av Marika. Så det bli kul :)

Om två dagar börjar min kurs, jag börjar bli nervös :)

Ikväll är iallafall familjen bortbjuden på middag till farfar. Ska bli intressant att se vad han bjuder på :) HAHA


Jag ger upp

nu går jag och lägger mig. Kan inte komma ihåg när jag var så här sjukt jävla trött förrut.

God natt babes


ingen sömn och en dag i skogen

I morse när väckarklockan ringde kände jag verkligen "yes!" Efter att ha legat i sängen sen kl 23 å inte kunnat somna, alltså fortfarande inte somnat när klockan ringde 06.30 så var det en dröm att tänka att man skulle ge sig av ut i renskog och springa efter renar som var på fel ställen.

Som tur vart blev det en lugn dag, renarna var där som skulle så de blev inge springa idag. Vilket min kropp och själ var mycket tacksamma för.

Istället blev det en väldigt läskig klättertur upp i hoppbacken i Hede. Hur högt upp som helst i luften, plankor som var murkna, hoppbacken som vinglade bara men gick i den. Alltså hoppbacken i Hede är inte den mest välskötta byggnaden i den byn (inte för att Hede är så välskött överlag, men hoppbacken är livsfarlig). Men upp kom jag, med spagetti ben. Helt skakis i en timme efteråt var jag. Men det var kul, en riktigt kick :)


Jag höst uppe i hoppbacken



Nä fyfan för att hålla på med backhoppning. Jag hade seriöst dött av höjdrädsla


God natt små kamrater

Yes, nu ska jag hoppa i säng. Eller nja först ska jag ta en dusch, sen sova :)

Jag har inprincip kollat på tv hela kvällen. Riktigt trevligt om jag får säga de själv. Sen har ja gått med hunden också, och lämnat in min räkning. Hoppas jag får betalt nu fort bara :) HAHA.

aja, ska försöka somna fort inatt, ska upp tidigt imorgon och ut i renskog.

xoxo

Töntarna

Alltså än en gång måste jag säga att jag älskar denna låt och musikvideo. Kan inte sluta längta till den 27 februari :)


Barnvaktat

Idag, eller ja nu på eftermiddagen/kvällen har min lillebror varit på utvecklingssamtal, så jag har varit hemma med Tova :)
Vi har haftr de riktigt trevligt och mest har vi kollat på dubbade program på Disney Channel. Men jag har även hjälpt henne med hennes veckans ord läxa. Det roliga är att det är andra gången jag gör det, och bägge gångerna har vi varit tvugna att googla ord så jag ska veta vad dom betyder. Kanske jag skulle behöva gå om 3:an igen? HAHA

Snart blir de väl dags att gå ut med hunden. Och så måste jag läsa manualen till den nya torktumlaren, för annars får jag inte använda den. Ska pass apå att lämna räkningen också, alltså när jag går med hunden.

Tjofrääs


På den tiden Tjirre fortfarande var en söt liten valp :)


Nyvaken

Jag är nyvaken, alltså kan man säga att jag vaknade för sent för mitt eget bästa. Men de blir väl så när man inte somnar i tid :p HAHA

Har verkligen inga planer idag. Ska ut å gå lite senare iallafall. Sen så blir de se på tv kl 21. Och sen får jag se parcermonin i Paradise på tv6.se/play eller nåt sånt :)

Har nog inge mer att skriva faktiskt. Hej då

En helt ny dag

Nu är kl över 0. eller 00, eller 00.00 eller24.00. Alltså är det den 25 november 2009. En månad kvar tills juldagen alltså. Fan vad tiden går fort. För exakt ett år sen hade jag hemlängtan, nu längtar jag bort från hemma. Ganska spännande faktiskt. HAHA! http://lappsnusk.blogg.se/2008/november/hemlangtan.html#comment kolla där annar som ni inte tror mig.

Aja degen som nu har börjat nalkas komme rnog inte att gå ut på så mycket. Blev inte at tjag gick och lämnade min räkning idag/igår heller (väldigt korkat Jonas). Men det blir en sak att göra idag iallafall :)

Sen så är de ju Glee kl 21.00 på tv 4, det gillar vi mycket starkt.

Annars så är de nog en tråkig dag att vänta.

Kom även på att jag borde börja tvätta kläder tills söndag :)


Söka jobb

Är min nuvarande underhållning denna onsdags kväll. Håller på att kämpar med mitt personliga brev, och jag vet verkligen inte vad jag ska skriva så att ICA känner att jag verkligen borde jobba på deras brödavdelning. Men jag kämpar på då ICA känns som en bra och rolig arbetsplats.

Söka jobb är nog det tråkigaste som finns alla kategorier tror jag. Iallafall att skriva personliga brev. URK!


fortsatt händelselös kväll

Jupp det är sanningen. Kvällen borde knövlas ihop som ett papper och kastas ner i närmaste papperskorg. Alltså den här kvällen, ingen annan kväll.

Blir nog att jag ska gå ut med vovven sen iallafall. Det är ju bra. För då kan jag lämna in min räkning och bli rik på köpet. Det är ju bäst iallafall. Så jag kan spendera lite nästa vecka och veckorna efter de :)

Sen så är du ju paradiset ikväll också. Så de blir ju lite tv underhållning också. Det gillar vi :)

Sen tror jag at tjag ska se nyaste avsnittet av riverside <3

Konkurans

Har just upptäckt att min blogg har konkurans om Mittådalens största blogg. Det är inte bra. Men ger en större kicka att söka fler läsare :) HAHA

dumma Maja

HAHA


sännu mer snö, jag vill ha sommar!

Jag har skottat snö. Det tycker jag är riktigt bra kämpat utav mig med bomullshuvet. Som ni kanske har förstått eftersom jag har skottat snö så har det snöat hela dagen idag med. Segt, eftersom jag är sjukt less på den hära snön eftersom den har legat sen i september. USCH!

Jag tycker denna dag suge rom jag ska vara helt ärlig. Jag har fruktansvärt tråkigt och inte kommer jag ihåg vad som går på tv ikväll. Tror kanske de är Paradise? Får hoppas på det iallafall.

Alltså fan för sånna här dagar. BLÄÄ

Bomull

Känns som min hjärna är utbytt mot bomull för tillfället. Inte så jävla roligt. Men det är nog resultatet av alldeles för dålig sömn på alldeles för många dagar. Men sånt är livet.

Alldeles nu fårgade pappsen om jag skulle med å vaccinera mig. Nej sa jag. Så då blir jag den enda i familjen här i Mittådalen som inte är vaccinerad. Undrar om morsan är de? Hmm måste ringa och fråga sen.


Aja ska nog lägga mig i sängen och kolla film eller läsa tror jag. Måste vila lite innans allt blir för luddigt

sandra dahlberg <3

Hon är nog bäst. Hade jag vetat hur man la upp filmer hade jag gjort de, men klicka på länken nedan:

http://www.youtube.com/watch?v=qYWP_SfFNgI&feature=related

träna

Har idag tränat magen. Eller idag och idag, för typ en halvtimme sedan. Med en såndär rullgrej. Fan jag kommer ha världens träningsverk imorgon så jag inte ens kommer ta mig upp ur sängen. Men det är okej.

Pappsen kollar på Champions League så ikväll blev det ingen tv för min del :(

Har inget mer att säga


Snart min kropp


Hemtjänst

Idag eller ja alldeles snart dessutom ska jag leka hemtjänst hos aahkka och aajja. Jag ska städa hemma hos dom :) Så det kommer bli dagens goda gärning :)

Dusch, ren och frech

Är nu ren och nytvättat, och inte en minsta doft av svett kommer från min kropp. Det gillar vi :)

Den superduper bra kvällen kommer spenderas vidare. Troligvis framför Twilight, var ett tag sne jag såg den igen. Så de börjar väl bli dags nu igen :) Eller så ska jag börja läsa den på engelska, har nämligen lånat engelska boken av Maja :)

Nåt kul blir de iallafall :)

Kiss

Räkmacka :)

Äntligen har jag lite flyt. Denna kväll har gjort mig så fruktansvärt himla glad. Det är obeskrivligt alltså, Nu känner jag mig oövervinnlig! :)

Jag fick min räkning attesterad. Det är top 1 på listan av sakerna som gör mig helt otroligt lycklig. Jag kommer få en fet lön för höstens arbeten vilket gör att jag kommer kunna unna mig en del saker nu när jag åker till Falun igen.

Jag är högst upp på Magnus stalker lista på facebook är på 2a plats på lyckliga saker ikväll. jag har kämpat med det nu hela hösten och äntligen ligger jag där, högst upp. Kämpa ger resultat! :)

Om en vecka är jag i Falun och pluggar körkort och träffar vänner. Lätt 2a plats de med. Det ska bli så jävla underbart att komma tillbaka till staden där jag tillbringat mina 3 roligaste år i livet. Och träffa dom underbara vännerna som finns där.

Snart ska jag ha ett körkort i min hand (om allt går som planerat, men de hoppas jag på denna ljuva underbara kväll). Känns också helt otroligt. Sinnessjukt kul faktiskt!!

Ikväll älskar jag mitt liv :)


En full och glad jag på hultsfred 08
(saknar mitt rosa hår ibland, jag var verkligen het!)


Huh?!

Alltså mitt förra inlägg blev lite panikartat, undrar varför jag egentligen skulle uppdatera? Aja nog om det.

Ska snart iväg med jycken på en promenad. Ska gå åt andra hållet, alltså mot Messlingen (även kallat Mässlingen, som sjukdomen, för den byn är ju som den är), för jag ska passa på att svänga in till gudfar och få nåra räkningar attesterad så jag får en lön före jag åker till Falun. Sen ska jag även få mått på träd som jag ska hugga ner till Lopme Naestie och även för de får jag lite pengar.

Kvällen kommer bli lugn, Shockad över de va? hahaha! Paradiset bara som är planerat, om man inte räknar med promenad med hund också. Men de skrev jag ju tidigare. HAHA.

Iallafall så lästa jag lite om körkort på korkortsportalen.se igår. Det var läskigt, jag blev fan nervös. Men snart är det dags, och då, om jag har tur, har jag om inte allt för länge ett körkort i min hand. Och då jävlar lovar jag att mitt liv kommer bli riktigt superduper intressant.

Tack för mig, nu ska jag kissa

Plocka ner

Har plockat ner gärde i Halvfari. Gick bra. Kollat huset i Hede, det var fint. Hälsat på Magnus, gott.

Nä nu måste jag bajsa. Hej då!

sova kanske?

Sådär då är kvällen avlutad när det gäller tv iallafall. Skrev ju tidigare om finalen i Top Model och är faktiskt fortfarand elite sorgsen över resultatet, men det är okej.

Paradiset fick idag två nya besökare. Två tjejer som verkade vara ganska roliga, så de ska bli spännande att se vad som händer i Paradiset imorgon :)

Dom andra planerna för imorgon är att jag ska till Halvfari och plocka ner gärdet vi använde när vi drev renarna över Ljusnan. Kommer nog gå fort tror jag, då det inte är så mycket att plocka ner. Men det känns skönt att ha något vettigt planerat imorgon iallafall.

Kom även på tanken att om en vecka är jag tillbaka till falun igen. Ska bli så sjukt kul att komma tillbaka dit, och när jag komme rhem har jag förhoppningsvis ett körkort i min hand :) Men jag är inte riktigt klar med hur mina tre veckor kommer att bli, måste ju höra med körskolan om vart jag ska bo första veckan och så ska jag ringa Maddis och höra hur det blir när jag ska bo hos henne. Men jag tror det kommer bli dom bästa 3 veckorna sen september iallafall. Helt utan tvekan :)


Final Top Model

jag tänker skita i att berätta om allt jag gjort idag och bara fokusera på det viktigaste. Den stora finalen av ANTM säsong 12. Alltså ska jag vara ärlig så har jag aldrig varit så nervös i en top model final som jag var idag. Helt sinnessjukt. jag verkligen skakade och var tvungen att ta djupa andetag flera gånger för att kontrolera mig själv.

Nämligen så att för första gången någonsin har min favorit från första avsnittet tagit sig hela vägen till final. Min lycka var enorm. Och hon gjorde allt helt sjukt bra den vackra Allison Harvard. Men tyvärr gick det inte hela vägen fram. Utan hon kom 2:a. Helt fel enligt mig.




Efter finalen ringde tremänning Nejla till mig och vi har planerat vårat kalas iallafall. Så gästlistan och preliminärt datum är fixad :) Det kommer bli nice!


kalas?

Jo jag berättade ju tidigare att det troligtvis inte blev ett kalas för mig och Nejla Sparrock som vi hade planerat tidigare. Idag har vi pratat lite mer om det och kommit överens om en helt okej plan. En middag och utgång i Östersund med nåra stycken bara. Tyvärr kommer inte några av mina vänner från falun att bli bjudna, då vi har bestämt oss för att bara bjuda gemensamma vänner. Men sånt är livet.

Annars så har denna kväll varit riktigt riktigt tråkig. Jag har sett Robinson, och sen har jag inte gjort något vettigt alls. Eller jo jag har duschat. Jippii! :p

träningsvärk!

Det är den bästa beskrivnbingen på min mage idag. Har sån innihelvete sjuk träningsverk Nyser jag känns det som jag dör. Men det är okej. jag tränade alltså magen lite igår. Ska träna den igen imorgon tror jag.

Sen har jag varit på en besöksrunda i kära byn idag också. Först gick jag till aahkka och aajja och snackad elite med dom. Hjälpte även till att bära in lite potatis aajja hade beställt från norge och så kastade jag bort väldigt många gamla potatisar dom had ei mitkällarn. Sen gick jag till gammel faster Bettan och spelad elite vändtia och så fick jag en hink med sand i, den sanden sandade jag då gården hos aahkka och aajja sen, så dom inte ska halka och slå ihjäl sig.

Nu är det lördagskväll och jag sitte roch kollar robinson. Ganska kul faktiskt. Har redan en favorit, men man får se hur länge hon fortsätter vara det. Ikväll är de även paradise XL, så man får väl se vad det är för spännande också.

kram


fredagskväll

Vi ska äta världens godaste mat. De är ju bra. Kött med hemmagjorda strips och kantarellsås. Fyfan vilken tur jag har :)

Sen ikväll blir de fredagsmys framför Idol, med kärlekstema. Kan det bli bättre? nja skulle inte tro de va? HAHA

Å sen så kan jag ju sitte vid datan resten av kvällen.

Bra kväll :)


Fredagmorgon

Har just käkat frukost och sånt gott, druckit en kopp kaffe och bara njutit. Sov tills jag vaknande också, de är de bästa.

Planerna idag är inte stora och inte många heller, men idol iaf. haha

Äh fan sämst inlägg ever, min fantasi har nog dött. God dag


tv liv?

Vilken fantastisk tvkväll måste jag få säga :) Glee avsnittet gjorde mig helt fast. Mycket bättre än förra veckan, men jag måste säga att den känns lite smått töntig. Typ disney, men de är okej :)

Sen så var de ju parsermoni i Paradise Hotel idag, också spännande fast jag tycker helt fel åkte ut, men sånt får man ta.

Imorgon är de fredag igen, vilket kommer kännas som en helt vanlig dag. Nu när jag bor hemma igen och jag varken gör något speciellt på dagarna eller helgerna, alltså jag saknar både vardag å fest, så går som dagarna ihop i ett och jag vet inte riktigt vilken dag det är eller något sånt. Tur nog så går ju mina syskon i skola så jag får ju till det någorlunda bra iallafall. Och sen så vet jag vanligtvis vilka dagar som är vilka på grund av tvprogrammen som visas.

En vanlig vecka
Måndag: Paradise
Tisdag: Andra Avenyn
Onsdag: Paradise och Bonde söker fru
Torsdag: Glee och Paradise
Fredag: Idol
Lördag: Robinson oc paradise XL
Söndag Top Model och Paradise

Som sagt, min vecka går i tv-tablåernas tecken. HAHA

URK...

...på den där jävla hårkuren. Inte fan kändes mitt hår nå bättre efteråt. Kanske är för slitet bara? Eller så kanske det inte är en mirakelkur som jag hoppas att de skulle vara. Men jaja jag får använda dne några dagar och se hur det blir :)

Nu har jag satt på tevatten iallafall och ska snart bra en macka till Glee. För finns det nåt bättre än att fika med te och nånting till framför tv:n på kvällen? Det har blivit mitt största intresse sen jag flyttade hem igen från Falun tror jag.

Sen efter som det är lite tid kvar tills tv-time så kan jag ju säga att det blev jag som gick med hunden idag igen, vilket jag tog på mig gladligen. Det känns skönt med en kvällsprimmenix faktiskt. även om jag bara gick den vanliga biten idag känns det mycket bättre i kroppen. Fast jag skulle nog vilja träna lite hårdare än en liten promenad. Kanske ska köpra gåstavar? För i Mittådalen är det ju ändå ingen som ser mig. Då är de okej, fast jag tycker att gåstavar är riktigt töntigt/pansionärsaktigt. Men tiden får se vad som sker :)

Kan även tillägga till er skadeglada, att när jag duschade tog varmvattnet slute, och där stod jag, med hårinpacknbing i hela håret. KALLT!

Kvällsplaner

Ikväll har jag planer kan jag lova er. Jag ska troligast gå ut med hunden, ska försöka ta mig till kommungränsen idag igen, nmen är väldigt trött så vi får se hur det blir med den saken.

Sen ska jag faktiskt försöka reparera mitt hår med en hårinpackning, var sjukt länge sen jag använde nåt sånt, men jag tror det behövs mer än någonsin nu. Köpte en ny igår, Loréal Elvital re-nutrition heter den. Den är till för torrt hår iallafall, så vi får se om den funkar.

Sen om jag känner att håret tål det ska jag färga det. Har tjatat om det ett tag men fortfarande inte kommit till skott. Men som sagt, hårfärgen ligger bara och väntar på att få bli inkletat i mitt hår :)

Sen så är det ju Glee ikväll. Serien som hade premiär förra veckan på tv4. Blev inte så jätteförtjust av första avsnittet, men tänkte iallafall ge det en chans.  Och sen kvällens absoluta höjdpunkt, Paradise Hotel. Vet att det går kl 21, alltså samtidigt som Glee, men som tur är så finns det ju tv6 play också, så där blir de väl lite uggling innan sängen skulle jag tro :)




klass 3

Idag har jug varit på min gamla skola och informerat om renskötsel för klass 3. Det var verkligen riktigt kul kan jag lova. Barnen var som änglar som lyssnade hela tiden och ställde frågor och det var verkligen jättekul. Jag trodde det skulle bli jobbigt att få dom att lyssna men det gjorde jag inte. Och sen så fick jag väldigt mycket beröm av läraren efteråt också, men vad skulle han annars säga haha!

Sen så passade ja gäven på att skriva upp mig som vikariepå skolan. SÅ jag ska bara få en såndär polisbelastningsblankett å sen så hoppas jag hatt jag vår börja vicka på skolan, hade varit riktigt kul :)

nu sitte rjag hemma hos mor och kollar på projekt runway med Mattis som är hemma och är sjuk. Jag tror inte han gillar programmet:P haha


HAHAHAHAHAhahahAHAHAHahahahHAHHAHAhahahA

HAHAHA jag skrattar ihjäl mig. Alltså att läsa bloggar är verkligen hur kul som helst. Jag tror jag måste göra en bloggrecension snart eller någonting :)

Nu känner jag en doft av svett som toligtvis kommer ifrån mig. Så de blir nog en dusch ikväll, eftersom jag inte lär hinna de i morgon :)

bra dag

Idag har jag haft fullt upp :) Vaknade relativt lagom tiod runt kl 11, ordnade en god frukost som avnjöts framför tv:n. Mitt i alltet ringde Wenke(stavfel?) å frågade om jag kunde hjälpa henne, vilket jag tackade jag till :)
Hon hämtade upp mig och vi begav oss till Bruksvallarnas rökeri och hämtade en del bogar och hjärtan, som jag lassade in i bilen, och så åkte vi hem till Mittådalen igen. Då hjälpte jag till att vaccumpacka alla bogar och hjärtan och bärde in dom i fryshuset :)
Sen så bjöd Wenke på middag vilket ja ginte tackade nej till. Efter middagen kom självaste Martin och hämtade upp mig och jag hjälpte han att bära in och montera 2 soffor han hade köpt. Fick skjuss hem å sen dess har jag planerat mitt föredrag jag ska hålla imorgon för klass 3 i Funäs. Håller på med det sista av planeringen nu, ska bara fixa lite bilder sen så är de klart för att hållas imorgon :)

Har även sett Paradise Hotel ikväll, och det är fan riktigt jävla kul "Ska vi kramas lite?" "Nää, jag vill sova"

Planera

Jupp jag planerar faktiskt. För på torsdag kl 9 ska jag befinna mig på Funäsdalens skola (för första gången sen jag slutade där) och hålla ett föredrag om samer för klass 3. Föredraget ska vara 40 minuter långt. Allt hade varit lite enklare om jag det skulle vara för äldre elever och längre. Nu ska jag alltså förklara inprincip allt om samer på 40 minuter och anpassa det för 9 åringar. Okej så svårt kan de inte vara, men just att det bara är 40 minuter är jag rädd att jag kommer vara tvungen att skita i mycket viktigt. Men de där får jag lösa på något sätt.

Det ska iallafall bli riktigt kul att återse min gamla skola, och så ska de bli kul att träffa min gamla lärare Thomas igen. Han var nämligen min klassföreståndare när jag gick i 3-5an.

Egentligen vad har jag att oroa mig för, jag kan ju det här. HAHA, jag ska anordna den roligaste lektionen dom någonsin haft, eller iallafall den intressantaste :)

FAN!!

De är ju inget PH idag. Vad fan ska jag då se?! :S

Efter AA kommer solsken

Eller nått liknande, för nu är de snart dags för Paradise Hotel. Alltså jag måste säga att det är så sjukt kul. Skrattar mig igenom varenda avsnitt, eller ja dom två som varit hittills, haha. Så ska koka mer tevatten å bänka mig framför tv:n igen. Tänkte även lyxa till det med lite kladdis :)

AA?

För ungeför 45 minuter sen kom jeg hem från en promenad med hunden. Gick idag ännu längre än vad vi bruker, gick faktiskt till komungränsen. Men de var helt enkelt skönt, och det är kul om man pratar med någon rolig människa vilket jag gjorde både idag och igår. Så tack Josefine för att du håller mig sällskap så jag går lite längre :) haha

nu har jag ett fruktansvärt sug efter att sätta mig i soffan med en kopp te och kolla på tv. Klockan 21 börjar Desperate Housewives på 5an, men jag har ju inte följt med från starten så de är lika bra at tjag väntar tills dvdboxen släpps, även om jag vet att jag kommer få vänta. Istället får de bli Andra Avenyn tror jag. Har missat 3 avsnitt tror jag, men dom kan jag kolla upp på nätet senare, och jag antar att ja gkommer fatta ändå vad som händer, är ju inte ett så kopliserat manus till den där serien. HAHA

Så de blir nog lite AA och te nu skulle jag tro :)

God kväll

Nu är det väll så att säga. Dagen har varit relativt lugn tills Åsa å alla barnen kom hem från skolan. åsa skickade genast ut mig för att skotta bort snön som låg framför källaringånmgen, för idag kom nämligen dfen nya torktumlaren, eftersom jag lyckades ha sönder den gamla i lördas.

Tova hade med sig en kompis hem också, så jag fick leka tack för vinken med dom, och svettades så jag höll på att dö. Så nu kan man säga att jag stinker.

Sen så blev de äntligen middag och vi käkade tacos :) ricktigt smarrig, å sen har jag hjälpt syster med läxan hennes :)

Har även varit med i en kamp idag, om att komma högst upp på Magnus stalkerlista på fb. Ligger tvåa nu så jag måste fortsätta kämpa mig upp i toppen!

alltså så kan man säga att min eftermiddag har varit händelserik, och senare ska jag fortsätta med mitt nya lite mer sportigare liv med en promenad med hunden :)


En tidig morgon, född till tönt

Vaknade idag av att min tremänning Nejla Sparrock ringde. Vi snackade lite och sen släpper han bomben att han typ inte vill ha vårat gemensamma 20årspartaj som vi har snackat om ett tag. Okej tänkte jag, kul.  Så antingen blir de väl att ha det själv eller så blir det inget partaj helt enkelt.

Sen så klev jag upp och avnjöt en frukost framför tv:n, så nu är jag mätt och belåten så att säga.

Dagen ser ut att bli händelselös även idag. FUnderar på att gå en långpromenad bara för att, men de är tråkigt att gå själv och denna tid på dygnet brukar alla vara upptagna så det finns som ingen att ringa till heller. De suger. Sen så tar jag mig inte ner till Funäs heller, fast jag vill ner och införskaffa lite hårkur och beställa ett nytt leg, för det är nämligen så att jag tappade bort mitt leg förra helgen, å inte för att jag var på krogen eller liknande, utan jag tappade de när vi häll på att driva ren. LYCKAT Jonas!


Hur blir man störst, bäst och vackrast?

Alltså jag har drabbats av en mani sen typ en månad tillbaka, och de är att min blogg måste bli störst och bäst och vackrast. Typ så iallafall. Visst jag är väl Mittådalens största blogg, kanske även Funäs, men det känns som jag vill erövra mer än bara dom byarna. Så jag har börjat fundera ut vad jag ska göra för att få mer läsare.

Den ända idén är att jag kanske ska bli en samisk variant av Kissie och börja håna folk och sånt. Bloggbråka och annat kul. Men vet inte om det är så mycket jag. Eller typ kanske göra nåt galet som att bränna ner riksdagshuset och skriva "lappsnusk was here" eller nåt annat kriminellt. Men då verkar Kissie idén mycket bättre. Jag skulle ju kunna ha en modeblogg, men de finns som inte så mycket kläder att shoppa här, och min ekonomi skulle int eheller klara av det,

har ni några förslag för att jag ska bli den största bloggen i Jämtland till att börja med? Snälla hjälp mig!!


Seriös

Nu har jag varit seriös igen, har skickat mina protokoll jag skrivit på möten med Sáminuorra till Anna-Maria och Helena, jag har gått med hunden, extra långt än vad jag brukar, jag har tröstat en ledsen vän och så har sjag skrivit en kallelse till nästa styrelsemöte och även skickat kallelsen. klockan 21 ska jag se en intressant dokumentärsseria som handlar om mammor till mördare, sen blir jag oseriös igen och ser på Paradise Hotel. Nu äter jag äpple, de är seriöst de med :)

funderingar över hår

Sitter och funderar om jag ska köra en hårfärgning ikväll, nämligen så att mitt hår ser helt daskigt ut, daskigt och slitet, inte alls så jätte fint. Ser nästan grått ut. Men jag vet inte om jag borde kurera håret först med lite hårkur, men har inget sånt hemma och måste alltså ta mig till byn först. Vilket är lite segt. Men ja jag vet inte hur de blir, förutom att jag kör samma hårfärg som sist. Kanske blir lite rödare nu tom.

Dag 3

Dag 3, nu kanske ni undrar vadå dag 3? Jo de är nämligen så att det är dag 3 utan att ha något att göra. Jag har sovit länge och ätit god frukost och sen suttit vid datorn lite. Alltså en lugn dag. men fan nu är jag less på lugna dagar igen. Nu väntar jag bara på att det ska hända nåt i skogen så man bli utskickad igen.

Ska iallafall ut gå lite senare. Ska nämligen till Kjerstin och hämtat nått mått på nåra björkar jag ska hugga ner till Lopme naestie. Sen så ska jag samtidigt pass apå att få några räkningar attesterade så jag kan få lite lön, nämligen så att jag är i starkt behov av pengar, då jag är i strakt behov med påfyllning i min garderob. Alltså ungefär som vanligt.

kram

top 3 :)

Alltså efter top model avsnittet idag är jag chockad. Min favorit från första början är fortfarande kvar, alltså top 3. Det har nog aldrig hänt tidigare, så nu hoppas jag bara att Allison vinner. Annars blir ja glite besviken:p haha

Nu laddar jag till klockan 10, då har nämligen Aaradise Hotel premiär. verkligen kul att det ska börja sändas igen, och jag hoppas det är lika bra som sists. Sist det gick fick jag egentligen inte se de, mina föräldrar tyckte jag var för ung, men jag kollade på de i smyg å älskade de :) hahah.

Nu ärjag sugen på en satsumas :)

-__.

Jag har ätit ett äpple, de var gott och lite små surt och svenskt. Precis som ett äpple ska vara. Huset är dammsugat, och jag längtar till klockan 7 för då är de top model. Jag funderar på att vila.

Fan vilket onödigt blogginlägg. men anledningen till det är för att jag bara känner för det :)
å så längtar jag tills 30 november :)


jobbigt

Nu har jag sprungit, blev inte långt, gick inte så fort, men jag är helt slut ändå. Blev iallafall 2 km, så de är ju nåt iallafall. Men vänta ni bara. HAHA. Nej men jag hoppas jag kan fortsätta nu iallafall. För springe rjag nu i en vecka så kommer jag ju komma in i det å tycka de tär sjukt kul.

Nu ska jag snart dammsuga huset, och sen ta en dusch. Blir kanske en hårfärgning också, men raka mig och klippa tå naglarna ska jag försöka orka iallafall. HAHA.




En ny dag, helt nya möjligheter!

Exakt. För jag är träningsugen, jag tror fan jag ska ut och springa lite senare idag. Å de är fan sant. Jag måste få bättre kondis, å hade inte gjort så mycket med en lite mer slimmad kropp heller. Så idag ska jag nog springa. Kanske inte så jätte långt, men man måste ju börja lugnt så man inte går in i väggen. Och nu när jag skrivit de här finns ingen återvändo :)

Jag har även lagt in lite bilder från mobben från nu när jag varit ute i skogen. Så dom lär väl komma upp p åFB snart kan jag tänka mig, men jag kan bjuda på nån liten bild :)


Här simmar renarna över Ljusnan, GLÄDJE :)


Nordan får lite däng av Magnus :)


gött

Inatt kommer en nyduschad, men orakad, Jonas gå och lägga sig nyduschad, i en nybäddad säng i ett städat rum och lyssna på Kent. Han, alltså Lars Jonas Emanuel Andersson, kommer må som en prins denna ljuvliga natt.


"ligger naken i min säng mitt i natten och tänker på dig"


kladdis

Har kollat på körslaget, Ola vann, jag vill gråta.
Håller även på att torka kläder, dörren till torktumlaren gick sönder, jag vill gråta.
Jag har bakat den godaste kladdkakan någonsin, den var underbar, fan vilken bra kväll :)

Choklad räddar liv

Hemmafru

Idag fick jag laga middag, jag lagade en renfiléwok. Den blev god. Men inte nog med det har jag ven städat och tvättat kläder idag. Jag känner mig som en hemmafru. och inte nog med det så vill jag baka nåt gott. Jag är nämligen gottissugen. Nu saknar jag bara min superrika lite äldre kvinna med hjärtfel så hade mitt liv varit perfekt.


sämst

jag är verkligen sämst ever på att städa mitt rum. jag har börjat men kommit på andra viktigare saker att göra (facebooka, bilddagboken, gå ett varv runt renhagen, och nu blogga). Ja vad kan man säga. Måste iallafall bli klar före kvällen

tjing

ledig dag

Dagen började med en fet sovmorgon, eller kanske inte så fet, men en sovmorgon iallafall. Första sovmorgonen på flera veckor. Och sen den första lediga dagen på flera vecor. Känns helt underbart faktiskt. Så jag ska kanske försöka städa rummet. Men det känns som ett heldags arbete de med. Men de behövs och hade varit perfekt om jag gjorde det idag :)

För tillfället är jag ensam hemma, eftersom Åsa och Tova är i Oslo och Pappsen och Emil just for ner på byn. Skönt :)

vi hörs


äntligen

Anledning till att de inte blivit bloggat så mtycket senaste tiden. Jag är för trött å sur när jag kommer hem om kvällarna. Efter ha sprungit å gått å drivit ren i flrera herrans dar så blir man sjukt sliten helt enkelt :)
Och igår var jag arg när jag kom hem dessutom. hade kunnat blivit ett hatiskt blogginlägg med personangrepp å hela köret, å de gillar vi ju inte :)

Jaja, idag har vi iallafall fått över renarna över Ljusnan, vilket innebär att vissa i byn var tvungen att ge upp sina knäppa ideer om att driva renarna tillbaka till Lossen(vilket har visat sig vara en omöjlighet i en månad). Så idag kom vi över med dom första iallafall, å resten ska över imorgon tror jag om jag fattat allt rätt.

Så då hoppas jag att vi tokdriver dom till råndalen istället så vi får ha den efterlängtade slakten snart :)

kjamiz


ännu en till, men troligast den sista 9/11-09

ha rnu kollat på fotbollsgalan, men nu har de värda med den galan varit och då är d eingen mening mer. Som ni fattar så var de kent jag menade. min pappas telefon ringde just när dom började och slutade när dom slutade. Så han missade de bästa, men han får skylla sig själv. För som kompensation ska vi lyssna på Röd hela morgondagen när vi åker till och från Halvfari iallafall. Och kanske ännu mer, om renarna har vänt tillbaka.

Men nu ska jag ta å lägga mig snart är tanken. För det blir en till tidig morgon igen. Stiga upp 05.30 är inte så party. hehe

sov gott

fortsättning 9/11-09

Jupp nu är telefonmötet avslutad. Idag var det jag, Cilla å Helena som deltog. Vi fattade inga beslut och behövde därför inte ha nån som var sekreterare så man kan säga att jag blev ledig :) HAHA

Nu taggar ja ginför fotbollsgalan. Och jag kan säga att det inte är för att jag är så intresserad utav vilka som vinner dessa guldbollar och snyggast mål, och bäst filmning och sånt. Nej jag ska se på fotbollsgalan för att kent ska uppträda. De är ju bäst :) haha

9/11-09

Dagen har tillbringats i renskog, chockerande va? Vi fick även idag driva renarna tillbaka till halvfari, men vi kom iallafall 2 km längre än vad vi gjorde i lördas. Så nu är de bara att hålla tummarna på att dom inte vänder tillbaka i natt. Men det gör dom säkert.

Nu sitter jag och väntar på att ha AU möte vi telefon. Ska bli intressant att se om vi bestämmer nåt. Är inte så pepp på att vara sekreterare idag, men är man furbundssekreterare så är de väl lika bra att man fullföljer sin post:p hahah.


farsdag

Idag ska jag inte skriva nått om dagen i renskog, men kan iallafall säga att det går som det går där ute. HAHA

Aja idag är det iallafall farsdag som ni säkert alla vet. Så när vi slutade för dagen så åkte jag med Jon till Funäs och gick in på ICA och köpte en tårta till pappsen. Jag köpte även lite hårfärg, för eget bruk vid ett senare tillfälle. Stressade hem gjorde jag efter det, och plockade ut hårfärgsartiklarna ur kartongen och skrev ett brev till pappa. Stoppade ner brevet i hårfärgskartongen la ner 3 kronor och la upp tårtan på ett fat. Så när far kom hem så fick han kartongen med brevet och tårtan. Först trodde han att han fått hårfärg, en röd sådan, men då sa ja att han var tvungen att öppna den. Vilket han gjorde. Han tog ut brevet och läste det. Och blev tårögd. Det gjorde min dag. Så de var ju bra :)

Sen så beställde jag hem monopol till mobilen. Hemskt kul var det faktiskt. Så nu har ja nåt att göra när jag åker bil.

Ska snart lägga mig i sängen å lyssna på Röd igen. Alltså fan den blir bättre å bättre för varje gång. Kan de inte bara bli den 27 februari snart :)

RÖD <3

Idag damp den ner i postlådan. Paketet som jag väntat efter hur länge som helst. Den låg där som en skänk från ovan. Paketet från CDON. Paketet som innehöll: KENTS NYA SKIVA RÖD!!!

Dagens höjdpunkt måste jag få lova. Jag har bara lyssnat igenom den en gång hittills, men fan, jag gillar den. Och i natt ska jag lyssna ännu mer, och imorgon ska jag lyssna ännu mer och jag ska lyssna å lyssna å lyssna o vara glad.

Jag är kär<3

Arghh

Alltså fyfan ibland vill man bara gråta. Tänk idag när jag,  okej inte bara jag utan andra också, var ute och kämpade med att flytta renarna därifrån där dom var till ett annat ställe. Vilket är bra för då är dom där dom får vara. Då kommer en av alla dessa samehatare som finns i dena skitkomun och säger "Synd att jag inte visste att ni var här, då hade jag låst bommen". Vi satt alltså för tillfället i en bil efter en skogsväg. Markägaren ansåg att vi inte fick åka med våran bil där, eftersom vi är samer. jaha tänkte jag, tur att du inte låste. Sen började han rabbla på nåt med att renarna bara förstörde och sånt skit. Jaha tänkte jag, visa mig vad dom har förstört. Men vi for därifrån.

Ja resten av flytten gick iallafall bra, tur var de. Men sen när jag kom hem igen, så läste jag ÖP. Och på Härjedalssidan så stod de såklart om surkärringen vi var hos igår och jagade renar ifrån. Nä fan, jag vet inte hur människor orkar hata så mycket som dom gör. jag orkar inte ens fundera på det så nu ska jag sluta med det.


jupp

Dagen har jag spenderat ute i skogen. Jag har jagat på lite renar och prövat stoppa dom på deras vandring åt helt fel håll.

Sen har jag sett när några renar blev överkörda, men jag tror dom klarade sig, vi hittade inget blod eller någon som hade dött iallafall. Sen så har jag även fått en reäl utskällning av en markägare. Alltså en tungsam dag på jobbet.

Sen hemma så har jag varit barnvakt åt mina syskon och så har jag letat kvällsaktiviteter till nästa styrelsemöte i Gällivare. Har några förslag iallafall, ska bara diskutera dom med Cilla Stenvall först :)

blää

Nu sitter jag i Hede. Har lagat stängsel i Råndalen idag. Fyfan va djag är less på det skitjobbet nu. Om jag måste laga mer stängsel iår kommer jag skylla på svinis och på så sätt stanna hemma :)

Ja som sagt sitter jag i Hede, anledningen till de är att jag vänar på skjuss. Nämligen så att jag ska åka med Jon hem, eftersom jag åkte med han hit. Och då skulle han helt plötsligt åka till surSveg och hämta pengar. Det var för 4 timmar sen. Så jag ringde han nyss och frågade vart han var. Och såklart var han kvar i Sveg. Och tänkte stanna där ett tag till. Alltså kommer jag få stanna i Hede i flera timmar och garanterat missa True Blood.
Men alltså fan, jag ska göra likadant när jag tar körkort. Säga att jag kommer snart, och så försvinner jag i flera timmar utan att höra av mig. Ja ibland får man bli irriterad.


jävla hellicopter

Imorgon så skulle vi egentligen ha fått hellicopter så vi kunde börja samla renarna för slakt. Men nej då, då hör Ante av sig till mig och säger att hellicoptern fortfarand eär på en jävla service, så de blir inget samlande imorrn heller. Istället ska jag, Jon och Ante laga, tro det eller ej, ett gärde. Nämligen gärdet efter Råndalsvägen. Egentligen är det skänt med stängselarbete med tanken på pengarna, men jag börjar bli så sjukt jävla less på stängsel och hagar nu. Men de måste ju göras.

Nu ska jag lägga mig och kolla på nåra avsnitt av Mia & Klara, och på så sätt bli litelite gladare. Sen ska jag sussa sött och vakna pigg och utvilad imorgon så jag orkar laga hage :)

Kyss

jupp

Dagen har spenderats i en bil. Har varit ute och passat ren vid Långå och efter Lossenvägen. Såg en hel del ren på båda ställerna. Sen så har vi även plockat upp två överkörda renar som låg alldeles i dikeskanten av riksväg 84, väldigt tråkigt :(

Sen så har jag även fått hem mina Dr Martens kängor. Dom är sjukt snygga och även min pappa tyckte de. Jag kan inte komma ihåg när han tyckte ett par skor jag köpt varit fina. Så de var kul.

Nu ttycker jag mest de kan bli fredag. För då dimper kents nya skiva ne ri min bravlåda, och jag kommer ha fullt upp hela kvällen :) Fan va underbart

RSS 2.0