lissabonföredraget

(detta inlägg är skrivet av min kära vän Daniel, han är ordförande i Ung Vänster falun där även jag är med, han fick skriva detta för att han är mycket bätte att formulera sig än vad jag är)

Lissabonfördraget, ett bakslag för Sverige!


Demokratin är i fara! Villkoren för att det så kallade Lissabonfördraget (EU:s nya grundlag) skulle gå igenom var att alla EU-länder skulle rösta ja till det och om inte, så skulle hela fördraget falla. Av 27 medlemsländer valde endast det Irländska parlamentet att de skulle ha folkomröstning och i den omröstningen vann nej-sidan stort och därmed trodde alla på nej-sidan att fördraget var därmed över, men nu har man sagt att Irland måste rösta igen!

Den svenska Riksdagen röstade ja till fördraget kl. 23:20 ikväll och lät inte det svenska folket vara med och bestämma! Vad ni än vill kalla kan ni inte säga att det var demokratisk av den svenska riksdagen att rösta emot en folkomröstning! De borgerliga + sossarna var rädda att det svenska folket hade röstat nej till fördraget helt enkelt! Nu återstår Tjeckien som förväntas rösta ja också och sedan ska man se vad man gör med Irland.

Om föredraget går igenom i Irland också, vilket är väldigt troligt så kommer bl.a. Kollektivavtalen att vara hotade och den svenska riksdagens betydelse sjunker rejält! Ännu mer makt flyttas till EU-parlamentet och EU:s grundlag gäller då över svensk grundlag.


Kamrater!

Vi kan fortfarande vara med och förändra!

Rösta på Vänsterpartiet i nästa val och var med och påverka!


Info om Lissabonfördraget:

http://www.vguengl.org/showPage.php?CAT=1

på återseende
och tack Daniel


Kommentarer
Postat av: Pumba

Du verkar orolig.. why?

2008-11-21 @ 00:54:10
URL: http://lilagradin.blogg.se/
Postat av: Manne

Klart man är orolig när man ser hur det går för våran välfärds stat, kära lilagradin. Vi håller på att få oss en kapitalistisk Eu-stat och det vill vi inte ha. Vi vill ha demokrati och vi vill ha den nu!



Sedan tvivlar jag på ifall UV är den rätta organiseringen för att bekämpa EUs dumheter.. Men kämpa på Jonas..

2008-11-21 @ 23:14:22
URL: http://ensligtsystem.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0