HejHejHallå

Dagen är snart över. Och vilken tung dag det varit. Och en sån kämpig dag det varit. osv osv osv.

Jag å Nordan skulle ta och laga klart beteshagen i Lossen när våra planer ändrades drastiskt. Härje ringde och sa att vi skulle gå grunsjöstängslet istället. Lite me rän en mils vandring, upp och ner för två berg, plaskandes över två stora blötmyrar, en djup bäck och trötthet, trötthet och mer trötthet. Jag var så slut att jag trodde skulle kunna dö. Men vi såg tre älgar. Det var coolt. En storoxe var det och en ko och en kalv. Men ja stängslet var likförbannat tungt.

Väl i bilen så fick jag en öl av Jens som han hade ståendes där, och jag kan verkligen lova att den ölen var så underbart jävla god. Men mitt i mitt öldrickande blev både jag och Jens arg, men inte på varandra. Utan på en kvinna i Medskogen. Hon sabbade en bra plan, en stensäker plan. Men jaja, livet går vidare.

Alltså idag kommer jag troligtvis missa True Blood också. Skit. Men som tur finns SVT play. Blir troligast att kika där någon dag.

Alltså idag hade jag faktiskt massa tankar om vad jag skulle skriva om, men jag har en minnesförlust elle rliknande:p

På återseende mina få men kära läsara. Love YAA

ARG!

Har just sett aktuellt som idag tog upp frågan om rovdjuren på renskötselområdet, och jag blir så jävla arg. Folk som inte vet ett skit om hur renhjorden drabbas av för högt rovdjurstryck ska inte ens försöka yttra sig. I dagens aktuellt så var det såkler en idiot från Svenska rovdjursföreningen som skulle leka expert. Han menar att siffrorna om antalet rovdjursdödade renar som framtagits av en forskning på SLU inte stämmer, utan kommer med egna siffror som han själv hittat på, inte ens svara riktigt på frågorna kunde "experten som vet allt om rovdjursdödade renar" göra. Och att säga att järven bara äter redan rivna renar är ju ett stor skämt. Nä åk ut i renskogen själv era idioter så får ni den riktiga sanningen.



Nä men nu till nåt roligare. Som jag faktiskt måste tillägga.

Igår så skulle Ante gå och hyra en film här på OK i Hede. Jag tänkte ungefär som så "Jippi ännu en till Wallander film, eller nån dålig aktionrulle", men nej då. Min morbror kommer hem md 17 again, med Zac Effron i huvudrollen. Det är så sjukt kul ju. Liksom en film med "Bet on It" Zac. Som inte ens är high school musical.

Spana in Bet on It

http://www.youtube.com/watch?v=90syPvyD3qI&feature=related

just de...

kom även på att jag skulle säga vad jag tyckte om min yoghurt jag köpte igår. den med vanilj och chokladsmak. Helt okej, lite söt men god. Funkade faktiskt som frukostyoghurt. Nackdelarna med yoghurten var först och främst att det var skånemejeriet, vilket betyder att den ej är närproducerat, stor nackdel! sen så var priset lite väl högt för en sån med en ekonomi som inte är på topp. Alltså som jag :P


Shalalalala

Nu är ännu en tung arbetsdag och middag made by Ante färdigt.

Arbetsdagen idag har varit hemsk, rent ut sagt förjävlig. okej, inte så hemsk men ganska hemsk. Jag å Jens kom till Lossen och väntade på vår nya "boss" Härje. Han kom och så sa han att vi skulle få rensa brunnen. Och inte vilken brunn som helst, utan brunnen dit allt blod rinner ifrån slakteriet där renarna slaktas. Tänk er att brunnen varit oanvänd i ca ett halvår kan ni tänka er stanken. Eller vi tvättade som brunnen igår, men blod som varit ett tag luktar ändå, och lukten har en tendäns att sitta i.

Men ja, iallafall så tog Jens de hjältemodiga uppdraget att krypa ner i brunnen och rensa upp sörjan från brunnens botten. Jag stod ovanför och höl i ett rep som satt fast i en hink som var nere hos Jens i brunnen, som han alltså hälde sörjan i så att jag kunde gå iväg och hälla ut den. Jag fatar fortfarande inte riktigt hur Jens klarade av att vara där nere i brunnen utan att typ dö, för jag som stod ovanför höll på att spy ett x antal gånger + att jag bara jag tänker på doften av död, som brunnen faktiskt har, så blir ja riktigt illamående. Men jag överlevde. Vi gjorde lite mer småfix i slakteriet och när vi var färdiga där så började vi laga beteshagen.

Idag lagade vi fångstarmarna och imorgon ska vi börja med den riktiga delen av beteshagen. Tungt att traska runt där mitt i tallskogen. Stängslet var relativt fin förutom på dom ställena där andra djur, som inte är renar har tyckt det varit kul att träna höjdhopp på. Dumma älgar och björnar. 

Sen så hemma igen så har jag bara typ ätit å duschat. :)

 

Hatar rubriker!

Nu sitter jag i Hede än en gång. Nu är Ante hemma igen, så jag kan inte leva loppan i lägenheten heller. Men de är okej för Ante kokar kött åt mig nu. De ska bli smarrigt efter en kämpig dag som denna.

Röjsågen pajjade efter en halvtimme, sen kom Härje och tvingade mig och Jens att fixa i slakteriet. Vi har fixat avlopp, smörjt saker, försökt att laga en toalett och massa skit. Men ja de gick väl de med.

Sen så gick jag på Ica i Hede efter jag kommit hit alltså. Då köpte jag en yoghurt jag har varit sugen på att testa ett tag nu. Vanlijyoghurt med choklad. Ska bli intressant och se om den är god, eller om den bara smakar som en efterrätt. Det kommer väl nån redovisning på resultatet så småningom.

Eftersom Ante är hemma igen, får jag inte heller kolla på vilka tvprogram jag vill. Så ikväll blir de tyvärr ingen Svenska Hollywoodfruar. Det suger.

Aja, HEJ DÅre


gårdagen + dagen

Gårdagen spenderades i Norge. Min kära vän Emil fyllde 20år i fredags och igår hade hans mor och syster arrangrat en överraskningsfest. Mycket trevligt folk och en fin feststämmning, roliga lekar och god mat.

Maten som serverades var tacos, och som vanligt kunde man inte sluta äta när man var mätt, utan tryckte i sig så mycket att man höll på att dö och ölen knappt var god. Men de gick över :)

Bäst var att jag sabbade för mitt lag på tävlingen när man skulle dra igenom en tråd genom sina kläder, pga mina tighta byxor. HAHA jaja sånt är livet.

Dagen var en stor baksmälla, har inte återhämtat mig än kan ja säga. Trött och sliten helt enkelt, men som tur var, var min baksmälla delad med många andra där i Röros.

Imorgon blir de en ny vecka, vilket innebär en ny vecka i Lossen och Hede. Kan de bli bättre? haha

på återseende

...

Är nu hemma från begravning. Riktigt fin var den. Vet inte mer vad jag ska skriva om den, förutom att Ulla kommer vara sjukt saknad utav oss som är kvar.

Kvällen kommer att bli lugn och sansad eftersom jag är väldigt trött nu. Sparar mig inför morgondagen.

Ja, de blir säkert nån mer uppdatering i kväll. Vi får se.

see YAA

:'(

snart ska jag på Ullas begravning. Kommer bli jobbigt.

Bilden är från min student. Ulla ska just hänga på blommor runt min hals.   Tack Ulla, och tack maddis som tog denna bild

Bilden är från min student. Jag och Ulla


rodna

Okej, jag har nu sett 4 avsnitt av Riverside, och ett avsnitt av Andra Avenyn. Jag kan inte hjälpa det, jag är fast helt enkelt.

Men ja iallafall, jag kan inte sluta rodna när jag ser dom två serierna. Dom är så sjukt roligt pinsamma. Manuset, skådespelarna och allt. Men likförbannat älskar jag det.

Visst Andra Avenyn är int elika pinsamt nu som de var i början, kan vara för att man har sett det så mycket nu, men Riverside, det är verkligen pinsamt. Pinsammare än när Andra Avenyn började. Med ett bättre utbud av sveriges kassaste skådespelare. Hur kul kan de inte bli? Jag har iallafall fnittrat konstant i 1 och en halv timme.
SVT play i mitt hjärta 4evah!

Ni som inte sett Riverside, gör det nu på en endasta gång!

pöss

seg dag

Dagen började med, tro mig eller ej, en försovning. Vaknade av att Jens ringde på dörren men jag låssades som att jag var på toaletten. Ute var det frost och kallt men vi begav oss likförbannat mot Lossen. På vägen dit började det regna och vi bestämmde oss för att åka och besöka nån.

Vi siktade in oss mot Funäsdalen och Anna-Karin. Som tur var, var hon vaken och kokade kaffe åt oss. Vi fick även smaska i oss en smarrig kladdkaka. De är hon bra på denna Anna-Karin. Hon for sen iväg på sitt jobb, och jag å Jens begav oss till vårat. Regnet fortsatte att ösa ner, och vi satt inne i slakteriet och väntade på bättre tider. Sen blev de uppehåll och vi begav oss ut.

Röjandet flöt på bra och sen var de dags för första tankningen, vilket även innebar att vi tog lunsch. Då började allt.

Jens klankade ner på mig för att jag åt en vegetarisk thaisoppa och jag gav massa arguemnt varför det var bra att äta vegetariskt nån gång ibland. Jens blev nästan taskig och jag blev upprörd,och tillslut blev diskussionen en het politisk diskussion, vilket innebar att jag blev arg. Jag var som små arg resten av den sega arbetsdagen efter det.

Men ja vi kom ut igen och skulle fortsätta röja. Det gick bra tills vi kom till nästa paus. Vilket ledde till ännu mer politiskt bråk, vilket i sin tur ledde till att vi var tvungen att göra nåt kul för att få upp stämningen igen, vilket ledde till lite mer bråk. Vilket ledde till att vi fick försöka lugna ner oss. Så vi röjde lite mer.

Sen var arbetsdagen slut och vi tog en välbehövlig helg.

Tjidtjie var underbar och kom och hämtade mig i Lossen, vilket innebar att jag slapp ta bussen hem. Vi tog en tur till Mittådalen och hämtade min gabpta som jag ska ha imorgon och lite andra kläder till helgen. Vi besökte även Bettis, där Aina och Anders också var.

Nu är jag hemma iallafall. Har sett på Superstars och det var riktigt kul att få se team Forsberg möte team Stenmark. Tesm Stenmark vann.

Planerna inför morgondagen är ju Ullas begravning. Kommer att blir riktigt jobbigt att ta ett sistaförväl av henne. Kan fortfarande inte förstå att Ulla inte finns längre. Efter begravningen ska alla till samegården för att fika. Väldigt många från släkten kommer komma, och det känns trist att när vi samlas så är de för att någon har gått bort. Nä morgondagen kommer bli jobbig.

Nu ska jag vänta på bättre tider, eller ja nått bra tv-program. Sen blir de till att sova så jag har krafter inför morgondagen.

tjofrääs

._.

Måste bara tillägga en sak före jag tar natt.

Nu efter jag läst kära Maddis blogg, kom jag på hur mycket hon faktiskt har betytt och betyder för mig. Hon hjälpte mig under alla mina 3 underbara år i Falun. Både i nyktra och mindre nyktra tillstånd. Även fast jag kanske inte var hennes stjärnelev när de gällde samiskan så var jag slltid välkommen hem till henne, hon bjöd på mat, fika, frukost och även sängplats när jag behövde. Jag behövde aldrig känna mig ensam i falun för jag visste att min älskade faddertjidtjie alltid var där.

Hjälp, låter som Maddis har gått och dött, men det har hon vekrligen inte. Jag kom bara på hur mycket jag uppskattar all den hjälp jag fick nere i stora staden :)
Och jag vet att mina riktiga föräldrar uppskattade det minst lika mycket :)

FAMMAH

._.

Nu när jag väl börjat blogga igen känns det som att jag inte kan sluta. Helt otroligt, fast jag egentligen inte har något att skriva om.

True Blood avsnittet var iallafall superbra. Spänning på hög nivå, och vilket cliffhanger. Kan knappt vänta tills nästa onsdag. Och som vanligt avnjöt jag detta avsnitt med en kopp te. De sämsta med dagens te var att det var vanligt tråkigt påste. Inte alls lika gott som löste eller vad de heter, som jag dricker när jag är hemma. Men man tager vad man haver, och ska jag vara ärlig tror jag att allt te är gott till True Blood.

Sen har jag faktiskt varit duktig och städat upp det jag stökat ne ri Antes lägenhet eftersom jag åker hem igen imorgon. Har packat alla mina grejer och diskat. Har även fixat med morgondagens lunchlåda. Thaisoppa med cornbitar och bambuskott, hur jävla gott som helst. Och lätt att göra. De gillar vi :)

Egentligen borde jag krypa till kojs nu, men jag har som fastnat uppe. Ska upp imorgon kl 6 halv 7 nångång, och jag vill ju inte försova mig som jag gjorde i morse.

Jag ska försöka komma igång med att ladda upp bilder och sånt också nån dag. Så jag kan visa hur roligt och intressant liv jag har. Men de är som krångligt att ladda upp bilder när man inte är hemma tycker jag. Men en dag kommer det, jag lovar :)

Nä nu måste jag sova. är faktiskt riktigt trött och vill som sagt inte försova mig imorgon igen, när vi ska ta och röja det sista inför helgen.

Smell ya later

...

Har just sett Superstars på 3:an. Riktigt kul program faktiskt, har sett alla avsnitt hittills. Massa avdankade idrottsmän/kvinnor, eller idrottspersoner om man hellre vill det. Iallafall så tävlar dom i lag mot varnadra. 4 i varje lag. Lagkaptenerna i dom olika lagen är Magdalena Forsberg, Thomas Ravelli, Börje Salming och Ingemar Stenmark.
Själv så hejar jag på team Forsberg och team Stenmark. Även fast Susanne Gunnarsson från Funäs är med i team Salming. Aja Salming å Ravelli har dom sämsta lagen än så länge, men dom är rolika att kolla på.

Men nu taggar jag mest för True Blood. En sån jävla bra serie. Jag älskar den verkligen. Klår fan både Andra Avenyn och Riversida va. HAHA! Hela veckan är fan en väntan på nästa avsnitt typ.

Sen så måste jag även tillägga att jag tycker Top Model Australien på 3an varje dag kl 16 har väldigt hög klass på deltagrana. Sjukt snygga tjejer, både fotogeniska och snygga vanligt, om ni fattar? Mina personliga favoriter är Paloma och Alice, elle rjag tror dom heter så män är inte helt säkert. Sjukt snygga tjejer är det, dom skulle verkligen få flytta till Mittådalen om dom vill. (som om de en skulle kunna hända, men man kan ju alltid hoppas).
Top Model Australien håller även rätt så hög klass när det gäller bråk och sånt, iallafall vad jag sett hittills. Men AMNTM är ändå nr 1 :)

På återskrivande

yeey

Jag är glad, för min statistik har ökat nämnvärt sen jag började blogga igen i söndagas eller vad det var. Det är hela 6 personer, ja du läste rätt, 6 personer som har läst min blogg igår. Fyfan vad jag är bra :) Nu blir de till att lägga ut lite länkar överallt så folk fattar att ja börjat blogga igen så är jag snart uppe på bloggtoppen eller vad fan det heter :) hahah!

Nej men jag har tänkt på det. Vem fan lyckas på 20 000 läsare varje dag? tips?

Men till denna dag som varit. Jag försov mig. Jens stod utanför dörren och ringde på i flera minuter tills han ringde på telefonen och jag fick panik och flööög upp ur sängen. När jag var klar sa Jens att vi var tvugna att fara till Funäs och hämta massa saker. Då tyckte jag han kunde sagt det igår, så jag kunde åkt hem igår kväll och sova hemma istället för att sega på i Hede. Har jag förresten sagt hur mycket jag inte trivs i Hede? Kanske jag har, men jag kan säga det igen. HEDE SUGER!

Iallafall så stannade vi på Shell i Funäs och hälsade lite på Mathilda som faktiskt jobbar där. Det var kul, hon bjöd på kaffe.
Sen så hämtade vi upp en hjuling i Ljusnedal och så for vi till Lossen.

Vi röjde lite i gärdet sen fick vi slut på bensin och fick fara till Hede igen. Slut på bensin = soppatorsk.

Nu sitter jag här i Hede, ensam och uttråkad.

Klädsel: Mjukisar, randiga strumpor, kalsonger och min piano t-shirt. JAg känner mig snygg som få :)

Just det! Ska tillägga att jag har fixat med blommor till begravningen på fredag också.

Vi hörs

living the dream!

Idag är alla plankor i Lossen färdigspikade skärmar, det känns helt underbart! Jag vill aldrig mer i hela mitt live röra en hammare igen, men jag vet tyvärr att inom en snar framtid kommer jag röra en igen. Jag ska nämligen laga beteshagen i Lossen och sen gå Grundsjöstängslet. Fast när jag går Grundsjöstängslet så behöver jag nästan inte använda hammaren, det är nämligen stålstolp istället för trästolp. Alla som har hört mig berätta om stålstolp vet hur mycket jag "älskar" dom. FAN!! Vilken idiot till människa uppfann den jävla saken som heter stålstolp. Jag hatar redan Grundsjöstängslet fast jag inte gått den än. De känns bra.

Men imorgon ska jag röja. En liten paus från hammare och spik iallafall. Men röja, hur kul är det. Logger nog på topp 4 av dom tråkigaste jobben jag haft. Eller genomfört, eller hat gjort. Jaja, ni fattar grejen iallafall. Förhoppningsvis har vi röjt klart imorgon. För vi ska bara röja i gärdet och sen lite i fångstarmen, så de är inte så där superduper mycket, men det som kommer ta tid tror jag är att dra allt sly vi röjer ner. Men ja jag hoppas vi blir klar med det imorgon så vi kan börja gå beteshagen redan på torsdag.


På fredag är jag ledig, skönt kan man tänka, men så är inte fallet. Jag så då på min kära gammelfaster Ullas begravning. Kommer bli jobbigt att ta ett sista farväl till henne. Just för att hon var en av min morfars syskon som jag umgick mest med. De var även Ulla som lärde mig att äta grapefrukt. Min favorit frukt.

Sen tänkte jag även tillägga att nån idiot har vandaliserat samebyns barack efter råndalsvägen, där vi har skiljning på vintern. Ett stort klotter inne på tapeterna, nån har hängt i hatthyllan så den gått söner, och så har någon slitit bort en kökslucka från skåpen och sparkat på ett dörrhandtag så jag och Jens var tvugna att bända upp handtaget. Jag har två olika tankar om detta, den första är att jag undrar vem fan det är som gör något sånt? Vem fan tycker detär kul att gå in i nån annans hus och förstöra. Jag förstår inte det. Den andra tanken är ändå en liten lättnad. Den/det/dom som har gjort det kunde förstört så mycket mer än vad som var förstört. Den/det/dom kunde lika gärna haft sönder sängarna, alla fönster, bordet, stolarna, alla kökslucker eller tillochmed brännt ner huset. Men ändå, vem fan gör något sånt?
Men jag har mina misstankar, inga namn eller sånt spännande. Utan mer vad det skulle kunna vara för folk. Jag vill tro att det är samehatare. Allså att det är samehatare från Härjedalen som vet att vi håller till där, vilket inte är så konstigt att dom vet då de är ett helt rengärde där, och tyker det är jättekul att förstöra våra saker för dom vet att det är vi som blir drabbade. Så skrattar dom lite grann efteråt och tänker att "Nu jävlar fick samerna som dom teg". Eller att det är uttråkade ungdommar som ja, helt enkelt har väldigt tråkigt och så sparkade dom sönder lite saker, vilket kan vara en stor chans då de inte finns mycket att underhålla sig med i Hede/Råndalen/Härjedalen.
Sen så kan det vara en blanding utav samehatare och uttråkade ungdomar, Alltså samehatande ungdomar, då de finns många sånna här hemma också. Eller så är de bara en turist, men de känns minst troligt. För hur många turister åker egentligen efter rRåndalsvägen?

Aja nu ska ja försöka sova lite, då man blir väldigt trött av at kliva upp kl 6 och jobba till kl 16.

Buskram

dumdamdii

Jag sitter ensam i Antes lägenhet i Hede. Ante är i Backvallen hela veckan så jag blir här i hede själv, vilket innebär att jag har mf (morbror fritt) vilket i sin tur kunde lett till att jag skulle kunna ha ett riktigt partaj, men knuxet är att jag som inte känner så många människor i Hede som hade varit kul att bjuda på fest.

Men ja de är iallafall skönt att vara själv, känns nästan som att jag bor själv i min egna lägenhet, fast inte fullt ut.

Jag har iallafall tillägnat dagen åt att spika skärm. Det går bättre och bättre varje dag, och efter idag har jag faktiskt inte alls ont i handleden, vilket jag har haft dom andra dagarna. De mest positiva med dagen är iallafall att vi snart är klar med spikningen. Imorgon blir sista dagen med hammare, men nackdelen är att då borjar de andra skitjobbet i Lossen: röjning. Jag å Jens ska röja hela gärdet. Visst, de kommer gå fort tror jag, men så jävla tråkigt. Men pengar är ju alltid pengar.

Ikväll ska jag se på Svenska Hollywoodfruar. Jag måste faktiskt få erkänna att jag gillar den serien. Det första avsnittet var iallafall sjukt roligt. Mest för att Annas syn på sig själv och andra kvinnor antingen hör hemma i kristdemokraterna eller på stenåldern, att Agnes Nicole ser så fruktansvärt sönder oppererad ut, så jag inte vet om jag ska skratta eller gråta och att hon den sista som jag inte vet riktigt vad hon heter, tror de kan vara Maria, beter sig som en tjej på högstadiet. Alltså väldigt intressant.

Hade jag haft en kamera i närheten nu, hade jag passat på att lägga upp en dagens outfit-bild, mest för att jag vill det.

pusskram

hej hopp lingonsnopp

Här har de inte hänt mycket. Inget alls på mer än ett halvår om jag ska vara ärlig, alltså på bloggen då, inte i mitt liv.
 I mitt liv har de hänt mycket däremot, eller nja kanske inte men ja nått har ju hänt iallafall.
typ studenten.

Nu är jag iallafall arbetslös. Det är nog sämst ever att vara de. Eller egentligen inte, fast oftast.
Men jag kan säga att jag är anställd av samebyn iallfall.
Samebyn kastar på mig jobb så jag inte hinner göra nåt annat som att ta körkort eller att hälsa på Ella i Umeå. Men då brukar jag citera en vis man "pengar rullar in som dom ska, det går bra nu, kompis det går bra nu".

Ja jag bor hemma nu igen. I Funäsdalen/Mittådalen, mest i Mittådalen. Där händer de inte mycket. Inte i Funäs heller om jag ska vara ärlig.

Men ja, imorgon ska jag till Lossen igen, var där nästan hela veckan som var också. Jsg spikar skärmar där. Det är de näst tråkigaste jobb jag någonsin haft, endast plantsättning har varit tråkigare. Jag får ont i handleden av att spika.

Jo men jag är ju inprincip arbetslös, vilket innebär att jag söker jobb. Men det finns inga jobb att söka förutom typ 1, som säsongsarbetere på Kappruliften, en liten skidanläggning mellan Mittådalen och Messlingen med deras slogan Sveriges kanske mest omoderna skidanläggning, det tycker jag är kul.

Men ja, nu finns de väl inte så mycket mer att berätta. F>örutom att jag har fastnat för en ännu pinsammare svensk serie än andra avenyn, jo de är sant, finns en pinsammare än den, med namnet Riverside.

Pusshej

RSS 2.0