äh

De höll på att bli fest i Brekken ikväll, men de sket sig. Fick som inte tag på nån chaufför, och inte ens nån från Norge ville hämta mig. Men jaja, festa kan man göra hela livet så de är inget att gråta över.

Men däremot tror jag far min for iväg på fest, vilken typ va? Utan att ta med mig. Jaja, vad är väl en bal på slottet. Imorrn ska jag ju plocka mossa, så de är ju bra att vara pigg då ju. För blir de ingen mossa blir de inga tamrenar och då var min tamrenshage onödig.

Förresten funderar jag på att bleka mitt hår igen. Är inte nöjd med nuvarande hårfärg då den bara ser brun och tråkig ut. Fan jag blir ju aldrig nöjd. HAHA

pusshejleverpastej


Slutt

Jupp, nu är de slut på slakten i Stensaas. Har varit en mycket trevlig vecka på andra sidan gränsen. Å nu längtar jag super mycket tills vi ska ha in i Lossen. Skulle ju ha in imorrn där egentligen, men nej då.

Imorgon blir de plocka burfie. Kan ju bli kul, haha.

Aja jag är sjukt fest sugen nu iallafall. Men de går inte att göra något åt, eller?

666

Har sett en hel radda med avsnitt av Mia och Klara nu, tillsammans med Anja då. Fan vad vi skrattade och vi gick garanterat upp 7 kg, iallafall jag som verkligen möööölade chips. Men man gör ju de bästa av situationen.

Nu ska jag snart gå och lägga mig i sängen å pilla lite. Alltså sova.

Godnatt


vad är väl en cup i Gällivare?

Om int ehelt värdelös kanske? Om jag har tur iallafall. Planerna var ju länge att jag skulle åka upp, men så blev de ändå inte. Men vad gör väl de när man kan vara på gärden och så? Jag tror fan de är lika kul. Hade man åkt till Gällivare hade man bara blivit full, varit bakis och så haft ångest, garanterat. Därför är de säkrast att vara hemma, spara pengar, jobba med renarna och slippa vara bakis. Alltså helt perfekt :)

Dagen har än en gång spenderats i Stensaas på slakt. idag var de svenskrenarnas dag tror jag, då vi hade väldigt många. Men varför klaga? De är ju kul om man håller sig sysselsatt.

Nu väntar jag på Anja, vi ska kolla film och bli feta. Alltså äta chirre med dirre å dricka lärre. Helt underbart :) Men de hade varit gott med en kall öl i Gällivare också kan jag tänka mig.


Nu ska jag bli ren.

Nåånåå

trött...

Har nu sett "Låt den rätta komma in, den var verkligen sjukt mycket bättre denna gång än förra gången jag såg den. Kan vara för att sist så började jag se den typ i mitten och så var det hos Falle och han kommenterade allt å hånbade allt så det inte blev bra alls. Men nu så var de mycket bättre. Ensam med en kopp norrskens te. Perfekt alltså.

Nu är jag trött så jag ska ta och lägga mig nu. Ska upp imorrn och fara på slakt i Stensaas, för nu har dom haft in renarna i beteshagen på nytt. Så de blir bra hoppas jag.

Sov gott nu folket

Dr Martens

Så äntligen är mina vinterskor beställda. Ett par vinröda Dr Martens kängor. Efter som dom var slut överallt i min storlek kom jag på den briljanta idén att beställa från min föredetta favoritbutik på nätet, Shock, och där fanns min storlek.


Nu sitter jag här och ugglar och får se om Anja tittar förbi för lite filmtittning eller inte. Annars blir de film själv.
Eftersom min lillesyster har fått hem jultidningarna idag har jag en till film att se, "I taket lyser stjärnorna". Vet inte riktigt om jag vågar se den, för boken var ju så fantastiskt bra vad jag minns, och vill ju inte att filmen ska sabba det. Men jag har hört den ska vara bra.


harebra


Sivninfluensan till Mittådalen

Dagen började med att jag klev upp och for iväg mot slakt i Stensaas. I funäs visade de sig att det inte blev nån slakt för renarna hade sprängt sig ut. Så de var bara att vända tillbaka till Mittådalen.

Jag å Larsan städade ut garaget så larsan skulle kunna måla det nångång och efter det spikade jag dörren till renhagen. Så nu är den klar iallafall :)

Sen begav vi oss ner till Funäs och jag gick in på banken och fixade min internetbank så äntligen funkar den som den ska :) Har även betalt min första räkning via den idag. Hemskt mycket vuxenpoäng.

Sen så bar det av in på ica, där jag köpte två filmer. "Låt den rätta komma in" och "Mia och Klara säsong1" så nu kan jag kolla film hela natten :)

Osamart som jag är skulle jag även in på Hillside, och kom därifrån med en ny tröja från Skank och ett par skor från Apertiff. Som tur är så fick jag kläderna till ett mycket bättre pris så jag blev bara en 1000 lapp fattigare.

Inte att glömma tillägga så har min kära aajja fått svininfluensan. Först i hela Härjedalen dessutom. Och alltså även mittådalens första fall av svinis. Men han mådde iallafall bättre, och så är han isolerad.


Inatt fick jag även reda på att en kompis bästa kompis har gått bort. Även jag och han var vänner. Känns väldigt tråkigt att en så ung kille bara kan dö. Det känns overkligt. Daniel, vila i frid.


Kvällen

Jupp nu har Anja alltså gått hem. De var väl tråkigt för lilla jag. Men vi har iallafall sett på film och nu taggar ja fullständigt inför True Blood, för True Blood är verkligen de nya onstagsEtage för mig. Å de gillar jag.

Måste snart koka mitt te, gå på toa och fixa nåt så kvällen blir på topp. Man hinner ju inte göra nåt av de när ett tvprogram visas på svt, och de gillar vi :)

imorgon bär de av än en gång mot Stensaas, och även Anja ska med denna gång. Kul!

kram

tillägg

Jo jag hann duscha före Anja kom, hon har nämligen inte dykt upp än. Men hon slipper iallafall umgås med nån som luktar pungsvett, så de är ju tur för henne :), mer tillägg, hon kom nu :)

Nu drar jag

internetbankproblem löst

Jupp så är de, eller inte riktigt löst, men jag vet vad felet är. Efter att ha kämpat nu i tre dagar med den där skiten så tog jag mod till mig och ringde till telefonbanken och frågade vad problemet var. Det är nämligen så att jag har fått internetbank ung, fast jag ska ha vanliga hederliga internetbanken eftersom jag är över 18 år. De ante mig att personalen på banken i Funäsdalen hade gjort fel. Dom kan ju ingenting:p HAHA

Nu väntar jag på busAnja som ska komma hit. Jag har fortfarande inte duschat så hon kanske få umgås med Lars Jonas Emanuel Pungsvett Andersson. Men de gillar hon nog ska ni se.

Blir inga bilder uppladdade idag heller, Jag är för lat för de, HAHA.

Kyss

=)

Nu har jag kommit hem från Stensaas för ett litet tagt sen. Idag hade dom mindre renar inne i gärdet vilket självklart ledde till att det var mindre Mittådalsren. Så Härje fick helt enkelt köra två vändor med sin bil och lasta, även jag var med.

När jag kom hem var middan framdukad, lyxen med att bo hemmer verkligen. Man får mat varje dag :)

Nu tänkte jag snart hoppa in i duschen ochh så ska jag försöka få tag på Anja.

Vi hörs


Huvva

Ja idag har inte varit en bra bloggdag. Skyller på renslakt i annat land, lastning å avlastning av renar, och an Anja som bara vill se Harry Potter.

Imorgon så blir de kanske nån bild från Norge (har inte tagit många än, men kanske blir nån bild till imorgon).

Sen så kan jag även medela att min internetbank fortfarande inte vill funka. Jag blir förbannad känner jag. Men de är väl okej, får ringa telefonbanken imorgon när ja kommer hemma så får dom hjälpa mig.

Nu är tanken att jag ska sova så jag orkar upp imorgonbitti. 

Och just de, lille onnevielle har tappat sin första tand idag. Han börjar bli stor nu.


tjovna

Stensaas

Nu är jag kommen hem från en dag i Norge. De var kul.

Anja äe här å är sur för jag skriver blogg.

Pusshej

Dagens dag

dagen började tidigt, och med en ilsken jag. Pappsen skulle väcka mig lugn och fint men slutade med att jag skricer att jag är vaken fast jag sov. Aja tillslut hoppade jag upp ur sängen och blev klar på 5 minuter.

Vi for iväg till Halvfari, och var där nån timme.

När vi kom till Funäs for jag in på banken för att fixa min internetbank. Det tog tid men tillslut fick vi till det och jag for hem igen och kände mig nöjd och vuxen.

Hemma i Mittådalen spelade jag först lite tv-spel med mina syskon och sen bestämmde jag mig för att testa min bankdosa. Och jag ska logga in och allt går jättebra tills jag har slagit in min kod. Då är de nåt jävla tekniskt fel så jag kan inte logga in. KUL!

Aja nu sitter jag här å är hungrig. Men maten är snart klar så de gillar vi :)

Hörs sen


._.

Satsumas måste vara guds gåva till folket. Finns det nån godare fukt än den? Om man inte räknar med grapefrukt förståss :) Man kan värkligen äta hur många satsumas som helst utan att bli less. Det är helt otroligt. men bra :)

Imorgon ska jag iväg och passa renar nere vid särvån och så ska jag troligtvis hjälpa till att bygga upp ett nytt rengärde, den som lever får se.

Nu ska jag snart dra mig till sängen och läsa litte Kalle, och så kanske jag somnar efter ett tag.

Godnatt folkens

Hagen klar

Jupp nu är den klar. Våran tamrenshage på gården. Och visst är jag nöjd, för riktigt fin blev den :)

Det är de enda jag gjort idag. Och troligast de enda jag kommer göra:p HAHA

nu är jag trött och vill sova, men känns lite för tidigt för de

Jag blir så jävla deprimerad

Jag läste den här http://www.aftonbladet.se/debatt/article5993636.ab debattartikeln på Aftonbladetshemsida, och debatten är riktigt bra och beskriver verkligen en vanlig arbetsdag för oss renskötare. Men sen kommer jag till kommentarena. Och jag undrar varför jag aldrig lär mig. Hat och rasism mot oss samer som vanligt, och vipps så blev jag deprimerad.

Att folk i detta avlånga land inte kan förstå att vi också är människor. Dom uttrycker deras hat helt öppet utan att förstå att ni kränker andra männsikor.

"Jag har en lösning: Vi ger en bit av Norrland till samerna skär av det med en gigantisk mur mot övriga Sverige bevakad med vakter/hundar/minfält u name it, så får samerna försöka bygga en ekonomi uteslutande på renskötsel jakt och fiske. Så slipper vi höra deras gnäll om diskriminering osv. Är det konstigt att övriga landet skrattar åt er när ni lallar runt i skogen med era renar och dricker koskenkorva? Och dessutom får pengar för det... suck."

Så låter en av kommentererna till den här debatten. Jag skulle fan vilja se den här personen överleva en enda dag ute i renskog. Göra exakt de vi renskötare gör och se samma saker. Då kan dom se hur lätt de är att "lalla runt i skogen och dricka koskenkorva".

Sen så är det ju de gamla vanliga gnället om att vi "samer bara lever på bidrag" och "jagar ut våra renar i vägen så dom blir överkörd", alltså all den okunskap som finns i detta land gör mig så jävla hellvetes deprimerad.

Sen så var aftobladet jätteoroliga när dom hade med Jimmie Åkessons debattartikel om Islam med i tidningen, att dom skulle bli stämd för hets mot folkgrupp. Men när det gäller samer kan man visst publicera vad som helst. Detta är inte första gången det händer.


Det finns en anledning till att jag inte gillar varg.
Denna kalv, blev som många andra kalvar riven i
våran betesHAGE (alltså inhängnade djur) av en enda varg, under
en och samma natt.


Hagebyggning och mer födelsedagsfirande

Byggningen av hagen idag gick över förväntan bra. Tova hjälpte till så mycket hon kunde och jag är riktigt stolt över min onne åabpa kan jag lova. För att aldrig ha spikat i stolp förrut var hon en riktig mästare.

Sen så mitt i arbetet när vi fått upp tempot riktigt, så kom Åsas föräldrar på tårta å kaffe, så då tog vi en paus. Och fikade vi med. Sen så fick jag och Tova en ny arbetskompis, nämligen Tovas morfar. Det gick riktigt bra då med. Men sen så skulle dom åka hem och de började bli sent så då slutade vi för dagen.

Nu väntar jag på att pappsen ska komma hem, tror nämligen han har köpt Thaimat idag. Smarrigt kan jag lova :) Sen så tror jag Anja kommer hit lite senare, ska bli kul att träffas å umgås lite med henne igen. Har inte träffat hon sen hon flyttade till Härnösand, så de ska bli kul och höra lite om hennes liv där nere. Men troligtvis kommer smatalet garanterat glida in på renar. Bådas stora intresse.

Sen så tror jag vi ska börja samla imorgon, vilket innebär att det blir till att springa nästan hela dagen. Jag kommer vara slut efter en kvart, men de får man ta.

Vi höres


Åsas födelsedagstårta


200ade inkägget och Åsa fyller nästan samma ålder som förra året.

Jupp det är sant, detta är minn 200 inlägg i denna blogg. Det har jag firat idag med tårta :) Närå! Anledningen till tårtan är att Åsagåsa fyller 36 år idag. Om ni inte vet vem hon äör så är de min pappas flickvän.

Aja jag klev upp första gången superduperduper tidigt för att sjunga jag må hon leva, sen la jag mig igen och sov fram till klockan 9. Då klev jag upp och ställde till en brakfrukost för födelsedagsbarnet här hemma, och ja de var bara för någon minutr sen vi dukade bort frukosten och tårtan och allt :) Mysig morgon med låångfrukost alltså.

Nu ska jag alldeles strax gå ut och spika upp stängsel på renhagen jag började bygga, och till hjälp får jag mina syskon och Åsa. Kommer nog gå som smort och hagen kommer bli den finaste mittådalen har skådat.

Pusshej

Jaja vad är väl en bal på slottet.

Jupp idol är nu slut för denna vecka, och jag är lite besviken än en gång hur svenska folket röstar när det gäller nånting. Hur fan kan Rabih med sin muspipiga röst vara kvar? han se rju inte ens bra ut. Men jag har väl annorlunda smak än alla andra. De blev iallafal Niclas som åkte.

Nu ska jag se Ice Age 2 och sen pröva sussa sött.
 
godnatt

hmm

Nu är de ett sånt där drygt uppehåll i Idol så jag passar på att blogga lite mer.

Enligt mig så var iallafall Rabih och Reza sämst idagens tävling. Så jag hoppas nån av dom åker ut (helst tå Rabih för han är sämst). Sen så har ja gint emycket mer att tillägga om den saken.

Rakat mig ha rja ginte heller gjort än fast jag skulle göra det för ett bra tag sen. Men funderar på att dra en rakning nu. Sen så är jag sjukt sugen på att klä upp mig, men till vilken nytta? HAHA

Och imorgon så fyller Åsa år. Jag ser fram emot tårtan, men jag har inte köpt någon present. Men de gör inget. Jag får nog tårta ändå :p

Mer om morgondagen vet jag inte hur den kommer bli. Antingen åker jag runt och samlar ihop stängsel och börjar sätta upp det, eller så umgås jag med Anja hela dagen.

Men nu ska jag nog lira lite sims I think.

Idolpaus

Måste bara säga att om inte Rabih eller hur de stavas åker ut ikväll så är Idols rocktema ett fiasko. Hans uppträdande kan vara det sämsta i idols historia.

Fredagkväll

Jippii ännu en jätterolig fredagskväll som kommer spenderas hemma i lugn och ro. Anledningen till att det blir ensamt är för att Anja är för trött för att orka göra nåt och Anne-Marit fick visst inte komma enligt Nejla för nåt han skrev på facebook igår. Aja jag får göra det bästa av situationen och kolla på idol ikväll.


Stolpning [x]

Nu har jag stolpat ut hur hagen ska gå. Resultatet blev megaduperbra. Hagen innehåller någorlunda höga backar, en bäck, nånting som skulle kunna kallas för dal, om dalar var väldigt små, så en liten dal kan man säga, skog, ett litet kalhygge. Alltså hagen innehåller allt kan man säga. Jag är så fruktansvärt nöjd. Det som saknas nu är stängsel och en grind in. Men det kan man som fixa till dit när som helst nu när stolpen är uppe.

Nu är jag hungrig och vill käka. Men maten är nog klar inom en snar framtid.


En bild av dagens arbete


Nöjd pojke


paus

Nu har jag en liten god kaffepaus mitt i all hagebyggning. Arbetet går fint förutom att mina handskar är dyngsura, men de fixar jag genom att byta handskar :)

Å kaffe, de finns verkligen inget bättre att smutta på mitt i en arbetsdag. Eller efter middagen. Eller när man vaknar. Ja kaffe är en fantastisk dryck :)

Tänkte ladda upp lite bilder sen sist vi hade tamrenar hemma :)


Daste<3

Pelle och Daste


God morgon världen, vilken under bar dag :)

Sådär, nu är frukosten avklarad och alldeles snart ska jag sättas igång med att bygga upp en renhage utanför huset så vi kan ta hem renar i vinter :) Ska bli så fantaskitskt kul. Älskar verkligen att ha renar hemma på utfodring. Mata dom, se dom växa, tämja dom. Nä de är fint helt enkelt.

Å sen ikväll kommer det 2 läckra brudar till Mittådalen. Anne-marit kommer ner från Kiruna för att hälsa på kussetusse och Anja kommer hem från Härnösand. Kul att få träffa dom två spillevinkarna igen kan jag lova :)

Sen så ju mer jag ser mig i spegeln ju mer nöjd blir jag med min nya hårfärg. Tillochmed så nöjd att jag kanske står ut i mer än en månad den här gången :) Men ha inte allt för stora förhoppningar på mig.
              



Nu ska jag ut och påbörja bygget. Vi hörs


ännu mer gärdesbyggning

Planerna gällande morgondagen blir att bygga en tamrenshage på gården. Ska bli trevligt och jag tror den kommer bli fantastiskt bra :)


Hoppas det inte blir samma väder
som på bilden som det var när jag
och kussetusse la ner beteshagen i
Hamran


klar.

Nu är dagen hårfärning över. Jag är inte allt för nöjd kan jag lova.

Kommer väl en för och efter bild nu.




Det är lite rödare och mindre brunt i verkligheten
(är inte så väldans nöjd kan jag säga)


hjäälp!!

Vad har jag gjort?

Efter att ha sköljt ut all blektingsmedel så hade jag världens finaste och blonda hår. Jag var supernöjd. En kvart timme senare sitter jag här, och vad har jag gjort. Jo just de. Kladdad ner hela mitt hår med en rödhårfärg. Varför gjorde jag detta mot mig själv? Jag har inte sett reslutatet än, men kan tänka mig att jag kommer vilja dö en ond bråd död efteråt.

Aja, bilder på resultatet kommer när jag är klar


Stor fråga

Nu sitter jag här hemma med blekmedel i hela håret och färgar bort min avkyvärda utväxt. Så den försvinner ur denna världen iallfall.

Men sen så har jag ett problem som jag brottas med. Köpte nämligen en röd hårfärg idag också, eftersom jag funderat på rött ett tag nu, eller ja en vecka iallafall. Men nu har jag köpt färg och så då. Nu är de bara frågan om jag ska ta det stora steget från blondie till rödtott.  Jag har ju varit blond i 2 hela år nu, om man inte räknar med avtickare som orange i 2 veckor och rosa i en vecka och en månad som brun.

Troligtvis så kommer jag göra de, då de behövs lite mer spänning i tillvaron, blir de inte fint så är de ju bara att bleka igen så att säga :)

tack för mig

Good morning

Jaa, en ny dag med helt nya möjligheter!

Vaknade typ halv 1 idag. Pigg som en lärka flög jag upp ur sängen och landade vid kylskåpet och ordnade fram en fin frukost åt mig. Samtidigt kollade jag på tv. Sappade förbi Oprah där dom talade om tonåringars sexliv typ. Jag fattar inte att nåt som är så naturligt här i Sverige är så tabu i USA. Aja.

Denna dag kommer nog tillbringas framför datorn skulle jag tro. Har ändå inget bättre för mig så.

Vi hörs


En helt ny karriär?

Ja, nästan sant iallafall. Det är näligen så att efter maten nyss så frågade min syster mig om jag ville komma och föreläsa för hennes kalss om renskötsel året och lite om den övriga samiska kulturen. Det är nämligen så att deras lärare ville ha en utifrån som kom och berättade om samer och hade hört med Tova om hon kunde fixa någon. Jag tycker själv det låter jättekul och eftersom jag funderar på att utbilda mig till lärare är de kanske bra träning.

Jupp så var det med de :) 

Old Rasmus

Måste säga att det är ganska kul att mitt på Sånfjället står "Världens kanske äldsta träd". Alltså mitt i våra vinterbetesmarker. Hela 9500 år har käre gamle Rasmus stått där och sett hur vi kommit å farit med våra renar. Jag blir nästan lite avundsjuk. Eller kanske inte? Vem fan vill bli 9500 år gammal?

Men ja grattis till din höga ålder Rasmus och så ses vi säkert i vinter :)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5992031.ab

ikke sov

hmm, verkar inte som de blev något av mitt "gå och sova en liten stund på eftermiddan, så jag orkar vara vaken och se på true Blood ikväll". Men en sak vet jag om jag känner mig själv helt rätt, det är att jag kommer vara vaken likförbannat. Hur trött jag än är på dagarna blir jag alltid lika pigg igen direkt klockan passerar 21, å då kan jag vara vaken hur länge som helst. Det är sinnesjukt.

Sämst är den egenskapen då man ska göra viktiga saker dagen efter. Som att jobba, alltså som inatt ungefär. Jag går och lägger mig i en bra tid, läser lite och sen försöka sova, men nej då äör jag jättepigg. Samma sak är det när de är slakt, kalvmärkning, skola, ja, jämt helt enkelt. Om jag inte är helt och hållet utmattad vill säga, och då menar jag typ varit vaken i ett och ett halv dygnutmattad.

Nu ska jag leta reda på nåt jag kan fika, å kanske läsa en gammal Kalletidning eller två.


Häng dom högt

Alltså jag kan fortfarande inte sluta facineras över hur bra jag tycker kents nya låt töntarna är. Jag ryser som varje gång jag hör på den. Och musikvideon är också så sinnesjukt bra. Tycker skivan kan släppas idag, och konserten vara imorgon.

Men den som längtar på nåt gott....

Se videon här: Töntarna

Nä de är så sjukt bra. Allt kent gör är bra. Nä jag dör nog lite grann igen.





styckning

Tänka sig, idag har jag hjälpt aajja Gunnar att sycka lite renar.

Jag var otroligt trött när jag klev upp i morse, då jag inte kunde somna inatt. Men när jag väl kom till styckeriet så piggnade jag till och jobbade på i bra tempo. Idag var första gången jag slapp paketera köttet, så jag fick lära mig något helt nytt idag. Nämligen att stycka bogen. Dom första bogarna gick lite trögt, men när jag väl fått till snitsen så gick det riktigt bra tycker jag, och de tyckte nog aajja med.

Fika gjorde vi ju också, å riktigt gott fika fick jag. Norska bullar och massor av olika köttbitar.

Men nu är jag galet trött igen. Känns som att jag kommer somna när som helst, så jag funderar på att sova middag eller nåt liknande så jag piggnar till. Är ju trots allt True Blood ikväll, och det vill man ju inte missa :)


händelserik dag

ja, då är denna dagen snart tillända. Och idag har man inte utträttat något viktigt alls.
Vaknade, klev upp, käkade fukost, såg på tv, såg på SD landsmöte å blev förbannad, åkte till FUnäs och handlade åt aajja, köpte snus, hårfärg och satsumas till mig själv, åkte hem, såg på en björn, såg världens smalaste ren, åt middag, snackade i telefon, sitta framför dumburken. Ja typ det har jag gjort idag.
Alltså inget händelsefullt i mitt händelsefulla liv.

Imorgon ska jag iallfall hjälpa till att stycka. Ska bli kul att få göra lite nytta.

Pusshej leverpastej

nattinatii

Nu är jag trött, har lirat sims i princip hela kvällen, fast datan har varit fruktansvört seg och laggig. För att fixa problemet har jag raderat massor av hus och familjer jag aldrig vet att jag kommer spela med i sims. Sånt är livet.

Nu blir de dags att borsta tänderna, sen sova. Imorgon blir en till lååångtråkig dag utan nåt att göra. Ska iallafall ta mig ner på byn och uträtta viktiga ärenden som att köpa snus, hårfärg och satsumas.

God natt folkens

tunnbrödrulle

jahopp nu har man avnjutit en extraordinär middag, tunnbrörulle :) riktigt gott var det kan jag lova, efter det den viktiga efter maten kaffet, och sen det viktigaste av allt. efter kaffet efter maten snuset. Finns det nå bättre än att trycka in en prilla efter allt detta? Skulle inte tro de va.

Idag har även mina syskon fått hem deras skolfoton. Och jag förundras än en gång att jag har fått så vackra syskon som jag faktiskt har. Helt otroligt.

Nu måste jag bajsa

bajbaj

hårfärg?

Jag har ett problem. Det är så att det är dags att färga utväxten i håret igen, och så långt är jag överens me dmig själv. Sen har vi den stora frågan. Jag vet inte om jag vill fortsätta vara blond, eller som jag ska färga håret i en annan färg. Jag har mina planer på röd eller brun, men är inte alls säker. Nån annan som har en åsikt?

Anledningen att jag funderar på att byta hårfärg ar att jag känner att jag skulle behöva en liten förändring. Men att byta hårfärg, och sen inte lessna är ett stort problem jag har. Det är bara blond som jag egentligen har varit riktigt nöjd med. Men om jag tex skulle välja att färga håret rött nu, och jag lessnar oim vi säger en månad, så är det inte hela världen, då röd är en enkel färg att färga ifrån. Brunt är värre.

Aja vi får se hur de blir.


kjamiz

funderings

i morse blev en det ännu en till låång sovmorgon, vilket var riktigt skönt. Vaknade kl 1 och upp å käka frukost. Och så tvättade jag ögonen, för jag har nämligen ögoninflamation, JIPPII!! älskar hur varet bara forsar ut ur ögonen.

Sen så har jag kört in crossen i vintergaraget. Vilket innebär att jag gjort slut med sommaren för resten av det här året. Det är lika vemodigt att köra in crossen varje år, får då vet man att det enda som finns att vänta på är den där jävla snön. Och nu är det en såndär jobbig mellanperiod mellan hösten och vintern, man kan som inte riktigt bestämma vilken årstid det är. Det är för lite snö för att köra skoter, för mycket snö för att köra cross osvosv. Aja jag hoppas snön smälter bort och det blir höst igen. Snön kan komma i början av december och då är jag nöjd.

hejdå


Info

En sak jag tänkt på ett bra tag är att det inte är så jättefestligt att bo hemma efter att man bott hemifrån i 3år. Men det är inte så lätt att flytta när man varken har pengar, jobb eller körkort. Men någongång ska man väl få sånna vuxensaker iallfall.

Intensivkursen för körkortet är iallafall bokat. Ska ner till Falun och ta det. Så jag hoppas verkligen jag fixar det. Annars blir det tugnt.

Jobb får vi se hur det blir med. Jag hoppas att jag får jobb i kappruet, vilket hade varit toppen, men jag har fortfarande inte fått svar därifrån. Sen har jag sökt massa andra jobb som jag inte heller har fått svar av, och som svaren jag får är NEJ.

Aja, allt löser sig.

God natt

boóom

Dagen har varit bra. Vaknade runt kl 1 och klev upp och åt frukost. Yoghurte och 2 rostade mackor med renfile och salsa på, riktigt smarrigt kan jag lova.

Sen började jag städa rummet, men det gick inte så jättebra, var så sjukt tråkigt, men som tur var skrev Maddis ett sms att jag skulle komma förbi på kaffe. Så jag bytte om och for iväg. Var riktigt kul att träffa Maddis och Marika igen. Var riktigt länge sen, fast nu dröjer det inte länge tills nästa gång. Ska nämligen bo hemma hos min fadderfamilj v50-v51. Trevligtrevligt :)

Sen så for jag hem, och eftersom mina syskon har börjat gilla sims, så hjälpte dom mig att städa klar rummet så jag kunde spela och dom titta på :) så de var bara att börja spela efter städningen + middagen.

Har spelat ända tills nu, och nu funderar jag på att sova snart :)

True Blood och Riverside

Ja nu har jag sett avsnittet av true Blood som jag missade i onsdags. Fyfan vilken sjukt bra serie. Sen så nötte jag Riverside avsnitten jag missat också. Alltså SVT play är det bästa som hänt i världshistorien måste jag få säga.
Även om True Blood och Riversida inte precis håller samma klass så tillfredställer båda serierna mina behov.

Imorgon har jag ledigt en dag, vilket innebär en städning av rummet och det bästa av allt. En kaffe med Faddertjidtjie. Gud vad jag har saknat kaffe med kära Maddis. Ska bli så kul :) Jobbiga bara att det är snö på vägen, så jag måste gå då jag inte har dubbdäck på crossen. De bra är att jag får litelitelite träniung eftersom det inte är så långt. Förhoppningsvis, vilket jag tror, får jag även träffa lilla Marikamarris. Åh vad jag ser fram omot morgondagn om man räknar bort städningen förståss.

see yaa

okej...

Jag är sämst på att blogga och då var det sagt. Fast dom senaste dagarna har jag inte riktigt haft tid att skriva nåt, för Desperate Housewivs säsong 5 boxen har dimpt ner i min brevlåda så kvällarna/nätterna har varit fullspäckad, och så dagarna har fyllts av livet som renskötare. Alltså varit helt otroligt bra.

Boxen är iallafall färdigtittad och jag är så jävla nöjd. Grejen är ju att jag har en princip när det gäller dom desperata hemmafruarna att jag bara kollar på dom på dvdboxar, men det är så svårt att vänta tills nästa box släpps, så ja tänkte kolla på 5ans hemsida om dom visar avsnitten där vilket jag hoppas.

Förutom DH så är det bara True Blood som jag egentligen känner ett måste att titta på. Grejen är att jag missade onsdagens avsnitt på grund av en jävla fotbollsmatch, och har inte sett avsnittet på svtplay än. Men ikväll så är jag som sagt ledig :)

Sen så måste jag tillägga att igår när jag lagade stängsel så upptäckte jag världens största björnspår i beteshagen i Lossen. Jag fotograferar spåren och mmsar runt till bymedlemmarna som kontaktar länsstyrelsen, och redan idag så fick vi lov om skyddsjakt, känns så fruktansvärt bra att dom faktiskt lyssnar nångång ibland dom där gubbarna på länsstyrelsen.

Idag så har jag passat ranar i Lossen, så nu är jag sjukt trött. Blir antingen sova eller dricka te och se true Blood. Helst hade jag velat se TB men vet fan inte om jag orkar. Sen när funderar jag på att läga mig före 22? Gubbvarning?

Nåå nåå

sliten

Nu är jag hemma efter dagens gjärde i Ljungris. Har varit två slitsamma dagar men väldigt roligt har de också varit. igår slutade inte arbetsdagen förens kvart i 2 på natten i natt och upp i morse igen klockan halv 8. men vad gör det så länge man har kul?
Min kära släkting nejla Sparrock övernattade hemma hos mig i natt, vilket var riktigt trevligt måste jag får säga. En bra prick den där Nejla.

Sen så är kent biljetterna till den 27/2 nu uthämtade. Så jag är skyldig min kära mor 780 kr. Men alla tack i världen åt henne som kunde hämta ut dom åt mig idag.

Jag är för trött för att skriva nu, och egentligen borde jag lägga mig så jag får sova ut riktigt, men nej det kan jag inte. för ikväll är det True Blood som gäller.

Morgondagens planer vet jag inte om än. Blir kanske till att fara och springa nere i skogen där renarna är. Hoppas nästan inte på det då min kondis inte existerar. men hoppas å andra sidan lite på det så jag har något att göra imorgon, annars kan det bli en riktigt tråkig dag.

Glöm dina bekymmer
Imorgon kommer nya

tjoba

Jag har kommit underfund med att jag är så nöjd över dom flesta inköpen den här helgen. Min nya jacka från HM är sjukt jävla snygg. Och även långkalsongerna från HM är ett riktigt kap. Känns bra att vintern är räddad från ihjälfrysning iallfall. Bara kängorna som saknas nu, sen så.

Andra saker jag köpte underhelgen är 2 t-shirtar, en ganska ful från HM som bara kostade 50 kr och en dyrare från Carlings som kostade 300 kr. Sen så köpte ja en tröja på Carlings också för 399kr och ett halsband från Vero Moda som kostade 129 kr. Och en parfym från Dolce and Gabbana för tror de var 550kr. Och en ny väska som ser ut som en bandare för 400 tror jag det var. Väldigt nöjd är jag :)

Sen det absolut bästa köpet är trotsallt mina Kent biljetter. 27/2 och den 3/3 ska jag se dom. Först på Annexet i Stockholm och sen i Gävle på Läkerol arena. Fan vad jag längtar.



Imorgon så har jag blivit skickad till grannsamebyn på gärde. Ska alltså till Ljungris imorgon med Jon. Ska bli kul att äntligen få åka på gärde igen, var ju ett tag sen känns det som. Hoppas bara det inte blir allt för kallt och att vi har några renar iallafall så man får kämpa lite :)

Jag kan även tillägga att bredbandet i Mittådalen fungerar igen.

Nu ska jag hoppa in i duschen och så sen lägga mig tror jag.

Sov gott

nu har jag mycket att berätta. Eller nja inte så jätte mycket men jag kan komma med en bortförklaring till varför jag inte skrivit.

Det är nämligen så att bredbandet i Mittådalen inte har funkat, och sen så har jag varit i Stockholm på en kurs i härskartekniker, retorik och mediateknink. Han även med en del shopping och en konsert med Mari Boine så jag är riktigt nöjd över helgen.

Har även bokat mina biljetter till Kent nu. Men eftersom jag satt på bussen tillbaka till Funäs när biljetterna släpptes så gick de inte så bra för mig att få 2 biljetter till den 25 februari,så det blev den 27 istället och den 3 mars. Nedräkningen har börjat :)

men vi hörs väl

töntarna

Så häng dom högt
Så häng dom långsamt
Men häng dom högt
Jag kräver hämnd
En tidig morgon
Född till tönt

Så börjar kents nya singel töntarna. Har lyssnat på den sjukt många gånger sen den släpptes igår och de är så sjukt bra.

Jag har jag även förbokat skivan Röd som släpps 6 november. Jag hoppas denna oktober kommer gå sjukt fort så jag får min skiva snart. Bara en hel månad kvar sen så. HAHA

Kän även säga att jag beställt Desperate Housewives säsong 5 nu också. Längtar verkligen tills den kommer också. då Har jag lite tidsfördriv tills Röd dimper ne ri brevlådan.

Alltså har jag gjort två bra saker idag. :)


springa!?

sitter i funäs för tillfället. Har inte gjort ett skit idag förutom att käkat en frukost bestående av rostat bröd med brie på :) de var smarrigt.

ante ringde nyss å var lite förbannad tror jag, för att bensindunken jag lånade av honom är kvar i Lossen, eftersom den fortfarande innehåller min bensin som jag ska röja det sista med. Men ja han tvingade mig att ringa Per-Jon och be om skjuss imorgon för han anser att jag måste ut å springa i renskog imorgon. jag har inget emot att följa med ut i renskog, men springa är verkligen inte min grej. Men vem vet, har kanske fått upp kondisen efter alla mils stängsellagning förra veckan:p HAHA

Stockholm snart

Just de, ni läste rätt, om bara några dagar åker jag till Stockholm. Ska faktiskt dit på en kurs. Så viktig är jag. Hela Saminuorras styrelse ska dit och vi ska lära oss saker. Även göra en liten aktion och så ska vi se Mari Boine. Ska bli hur kul som helst.
Ska även hinna med att träffa Sophia hade jag tänkt, och så vill jag teste på Stockholms uteliv, men vet tyvärr int eom de kommer finnas tid till det. Men man kan ju aldrig veta :)

back in verkligheten

Nu kanske ni tror att jag varit död, eftersom jag varken varit aktiv med bloggen eller, hör och häpna, facebook. Men så är verkligen inte fallet. Nej, anledningen är ett trasigt internet i Mittådalen och en tur upp till Mittåhamran för arbete med stängsel i världens snöstorm. Men nu är jag tillbaka.

Måste säga att idag fick jag världens bästa nyhete. Kent har släppt deras första singel från nya plattan på deras hemsida, deras nya album kommer 6 november och, det absolut bästa av allt, en ny turne. 25 februari är turnestarten på annexet och förhoppningsvis kommer jag vara där. Annars kommer jag vara på en annan spelning, men jag ska se dom igen. LYCKA!!

Jag gillar nya singeln också, den är riktigt bra faktiskt. ha rlyssnat på den några gånger nu. Så snart komme rjag gå runt att sjunga den hela tiden. Töntarna heter den, lyssna på den ni med.

Sen så måste jag säga att jag har set sista avsnittet av Svenska Hollywoodfruar. Och jag måste även säga att jag kommer sakna dom rika men ändå härliga överklass kvinnorna Agnes-Nicole, Maria och självklart Anna Anka och deras liv där borta på andra sidan av Atlanten.

Sen så kan jag ju informera lite om dagen också. Den har varit sjukt jävla tråkig. Har varit strömavbrott i Mittådalen hela dagen, så jag har inte gjort ett skit. Sen åkte jag till Funäs och nu fixar jag min jobbansökan till Kappruet.

hade


:)

Nu sitter jag i kära Mittådalen. Vänta rpå aajja, vi ska ner på byn, aajja ska köpa tidningen och en dammsugare och jag ska köpa snus. En fin blanding av saker man behöver i Mittådalen, eller hur? :)

I morse vaknade jag hur tidigt som helst fast jag hade sovmorgon, helt otoligt. kvart över 8 var jag uppe och åt frukost och sånt viktigt. Sen skulle jag se vildrenens år, en naturfilm filmad av Ingemar Lind, den sög faktiskt.
men jag somnade efter den och klev upp igen klockan 11. Så nu känner jag ändå att jag är riktigt uppvilad :)

Sen blir det nog inget Mittåhamran för mig å Nejla ikväll heller, då vi inte får låna nåns hjuling, eller får skjuss till vallen. Men jaja, då ska inte gubbarna komma och tjata sen heller.

Körkortshat

Nä nu är jag iallafall klar i Lossen. Är hemma i Funäs och väntar på att pappa ska hämta upp mig. Jag tror han har glömt mig om jag ska vara ärlig. Det gör inget, för då ska jag skälla på honom för jag är lite arg på min pappa för tillfället, egentligen är jag arg på alla iknlusive mig själv.

Jag är arg för att jag inte har tagit körkortet (mest mitt fel), eftersom jag inte kan ta mig någonstans, jag ärarg för att samebyn tvingar på mig jobb, nej inte erbjuder mig jobb, utan tvingar mig! Jag är arg för att jag är på tvingad massa jobb som gör att jag inte kan börja med mitt körkort, jag är arg att folk inte vill skjussa mig så jag kan göra klart mina jobb så jag kan ta mitt körkort. Jag är arg på mycket helt enkelt. Kanke kan vara lite arg mer på mina föräldrar för att jag aldrig får övningsköra och att på så sätt inte kan köra en bil. Fan jag hatar körkort.

Sen så är jag arg på varenda jävla kotte som ska tjata om körkort. Vafan jag är 19 år, i största delen av Sverige är de fan okej att inte ha ett körkort om man är 19, men nej jag bor där de näst intill är fängelse på att inte ha körkort. Och folk verkar inte förstå att ju mer dom tjetar på mig om det där kortet ju mer osugen blir jag på att ta det.

KAN ALLA BARA SLUTA TJATA OM DE DÄRJÄVLA KÖRKORTET.


RSS 2.0